Layer 1 blockchains breiden het DeFi ecosysteem uit, maar overstijgen het populaire Ethereum nog niet

Chainalysis lanceert het volgende hoofdstuk van haar Web3 rapport

| Chainalysis | 2 min | 18 juni 2022 13:22
Afbeelding: Aandeel van het totale transactievolume naar transactiegrootte voor drie valuta's | Copyright: Chainalysis
Zogeheten Layer 1 blockchains, waaronder Algorand, veroveren hun plaats in het groeiende ecosysteem. Layer 1 tokens hebben hun eigen blockchains, terwijl Layer 2 tokens bovenop Layer 1 blockchains worden gebouwd. De groei ervan wordt grotendeels aangedreven door de behoefte om bestaande problemen met schaalbaarheid, snelheid en kosten aan te pakken - met name die van Ethereum. Maar zullen Layer 1 tokens de huidige spelers, waaronder Ethereum, overtreffen in adoptie?

Chainalysis lanceert vandaag het volgende hoofdstuk van haar Web3 rapport wat de verschillen tussen Layer 1 en Layer 2 tokens behandeld en laat zien hoe prominente spelers (zoals Ethereum, Algorand, Solana, en BNB Chain) het doen in de huidige markt ten opzichte van elkaar.

Belangrijke bevindingen uit het rapport zijn:
  • Bitcoin lijkt aan de leiding te hebben gestaan wat betreft het aantal unieke gebruikers tot maart 2020, toen het werd ingehaald door Ethereum. - Dit valt ongeveer samen met de groei van DeFi, wat logisch is, omdat de opkomst van DeFi de creatie heeft bevorderd van veel diensten die Ethereum en andere tokens accepteren. Aan de andere kant heeft Algorand nog geen vergelijkbare adoptie bereikt, met een hoogste aantal actieve wallets in een week van 103.000, vergeleken met 1,7 miljoen voor Ethereum en 916.000 voor Bitcoin.
  • Ethereum valt op als de cryptocurrency met de meeste institutionele dominantie. 40% van het totale transactievolume is afkomstig van grote institutionele transacties, vergeleken met slechts 30% voor Bitcoin en 29% voor Algorand.
  • Van veel nieuwe Layer 1 blockchains wordt gedacht dat ze de problemen van Ethereum oplossen. Ze worden daarom "eth killers" genoemd die klaar staan om de op één na populairste cryptocurrency te vervangen als de go-to voor web3 en DeFi. Tot nu toe is echter nog geen enkele Layer 1 blockchain hierin geslaagd. - Ethereum ligt namelijk nog steeds ver voor in transactievolume, vooral in populaire gebieden van web3 zoals NFT's. Ook werkt de Ethereum Foundation samen met miners om veranderingen door te voeren om bestaande problemen aan te pakken, zoals de aanstaande overstap naar een PoS consensusmechanisme.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Chainalysis
Chainalysis is de wereldwijde marktleider in het analyseren van cryptocurrency blockchains om data, software, diensten en onderzoek te leveren aan overheidsinstanties, beurzen, financiële instellingen en verzekerings- en cyberbeveiligingsbedrijven.
Meer over Chainalysis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.