Check Point Software en Provision-ISR ontwikkelen on-device IoT-beveiliging voor bewakingscamera’s

Oplossing brengt een geheel nieuw niveau van cybersecurity naar de videobewakingsmarkt

| Check Point | 2 min | 18 juni 2022 13:43
Copyright: Provision-ISR
Check Point Software, leverancier van cybersecurity-oplossingen, en CCTV-marktleider Provision-ISR werken samen om bewakingscamera’s te voorzien van on-device IoT-beveiliging. De camera’s worden uitgerust met Check Point’s Quantum IoT Protect Nano Agent voor bescherming tegen zero-day aanvallen op het apparaat zelf. Deze oplossing brengt een geheel nieuw niveau van cybersecurity naar de videobewakingsmarkt.

Bewakingscamera’s worden steeds vaker aan het internet gekoppeld waardoor deze apparaten ook steeds vaker het doelwit zijn van cybercriminelen. Criminelen willen toegang krijgen tot de bediening van de camera zodat ze deze uit kunnen schakelen, in een andere richting kunnen laten filmen of de beelden en bijbehorende informatie kunnen manipuleren. Of gewoon om te zien wat de camera ziet. Bovendien kan een gehackt netwerkapparaat worden gebruikt om toegang te krijgen tot gevoelige bronnen op het bedrijfsnetwerk, waar cybercriminelen vervolgens kwetsbaarheden kunnen uitbuiten en botnets of crypto miners kunnen inzetten.

Nano Agent biedt bescherming tegen aanvallen zoals toegangscontrole, geheugenbeschadiging, shell-injectie, kaping van importtabellen, kaping van controlestromen en meer. Het garandeert 100 procent firmware-dekking, inclusief componenten van derden, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van het apparaat. De bescherming is automatisch en vereist geen configuratie of setup.

Moderne beveiligingscamera's functioneren als kleine computers waarop besturingssystemen en toepassingen draaien. De camera’s beschikken over verschillende netwerk- en radiofrequentie-interfaces. Dat is handig, maar hierdoor zijn ze ook vatbaar voor cyberaanvallen. Daarnaast worden vaak de standaard ingestelde gebruikersnamen en wachtwoorden aangehouden, waardoor ze de deur openlaten voor hackers. Maar zelfs met een sterk wachtwoord zijn traditionele beveiligingscamera's niet voorzien van voldoende beveiliging aan boord.

"IP-camera's hebben een beperkte verwerkingskracht, waardoor er weinig ruimte is voor traditionele beveiligingssoftware. Dit leidt tot cruciale kwetsbaarheden. Het is onze missie om 100 procent veilige CCTV-apparatuur te bieden die klanten gemoedsrust geeft. Dit is waar Check Point ons ondersteunt. Van het blootleggen van beveiligingsrisico's van de firmware, tot runtime-bescherming en het beheren van apparaten met granulaire beleidsregels. We bieden nu een robuuste end-to-end beveiligingsoplossing”, zegt Ami Finer, VP Sales bij Provision-ISR.

"Door het zich steeds verder uitbreidende bedreigingslandschap is het een absolute must om IoT-apparaten te beschermen tegen cyberaanvallen. De benodigde technologie is beschikbaar. IP-camera's, zoals die van Provision-ISR, routers, medische apparatuur en industriële controllers, worden met Quantum IoT Protect beschermd tegen zelfs de meest geavanceerde vijfde generatie cyberaanvallen - een krachtige verdedigingslinie voor alle IoT-apparaten”, zegt Oded Gonda, VP Technology & Innovation bij Check Point Software.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Check Point
Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.