SentinelOne introduceert Singularity Vulnerability Mapping

AI-gestuurd vulnerability management met prioritering en herstel vermindert bedrijfsrisico

| SentinelOne | 2 min | 20 juni 2022 14:00
Copyright: SentinelOne
SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-security, kondigt Singularity Vulnerability Mapping aan. Hiermee kunnen kwetsbaarheden op machinesnelheid worden beoordeeld, geprioriteerd en verholpen. Singularity Vulnerability Mapping maakt gebruik van Ivanti's IT-platform en SentinelOne's Singularity XDR. IT-beveiligingsteams zijn zo voorzien van autonome scanmogelijkheden, zodat ze inzicht krijgen in het gehele bedrijfsnetwerk en dreigingen met één klik kunnen neutraliseren.

IT-beveiligingsteams worden geconfronteerd met steeds meer kwetsbaarheden, zowel software- als hardwarematig. Er is dan ook een overvloed aan patches. Log4j en ProxyLogon laten zien dat kwaadwillenden sneller dan ooit misbruik maken van bekende kwetsbaarheden om bedrijfsnetwerken in gevaar te brengen. Dit groeiende fenomeen legt een steeds grotere druk op IT-beveiligings- en IT-infrastructuurteams om bedrijfsrisico's tot een minimum te beperken. Singularity Vulnerability Mapping biedt de juiste technologie om deze teams een voorsprong te geven bij het bestrijden van het groeiende aantal kwetsbaarheden.

Mike Petronaci, VP Platform, SentinelOne: “Organisaties hebben, te beginnen bij het endpoint, behoefte aan een holistische oplossing voor vulnerability management. IT- en beveiligingsteams hebben lange tijd geworsteld met een trage, versnipperde aanpak. De verschuiving naar werken op afstand heeft ervoor gezorgd dat traditionele, netwerkgebaseerde scanoplossingen nog minder effectief zijn.”

Singularity Vulnerability Mapping koppelt Ranger's IoT network discovery aan Storyline Active Response's (STAR) geautomatiseerde hunting, detectie en reactie op dreigingen om patchprioritering mogelijk te maken.

Door gebruik te maken van SentinelOne's gepatenteerde gedrags-AI, vervangt Singularity Vulnerability Mapping eerdere vulnerability assessment-tools. SentinelOne doet dat binnen één agent die direct is geïntegreerd in het Singularity XDR-platform. Singularity Vulnerability Mapping biedt patch-herkenning en de mogelijkheid om patches terug te draaien. Daardoor zijn IT-beveiligingsteams in staat om ongeautoriseerde wijzigingen probleemloos terug te draaien.

“In het steeds veranderende threat landscape, belemmeren legacy-producten de effectiviteit van IT-beveiligingsteams”, zegt Nir Montag, Product Director bij SentinelOne. “De teams van vandaag de dag zoeken automatisering en consolidatie van mogelijkheden. Singularity Vulnerability Mapping stelt deze teams in staat om meer te doen op machinesnelheid. Zo kunnen ze continu kwetsbaarheden identificeren en dreigingen neutraliseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.