Rockwell Automation en Cytiva implementeren digitaal productieplatform bij ontwikkelcentrum voor de farmaceutische industrie

De gecombineerde expertise vormt de basis voor innovatieve, schaalbare productie-oplossingen voor farmaceutische bedrijven

| Rockwell Automation | 2 min | 20 juni 2022 14:30
Copyright: Rockwell Automation
Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, zal zijn geavanceerde, digitale productie-oplossingen implementeren bij een innovatief farmaceutisch ontwikkelcentrum in Uppsala (Zweden). Het ‘Testa Center’, een initiatief van de Zweedse overheid en Cytiva, een internationaal farmaceutisch bedrijf, werd in 2018 opgericht om de groei van de farmaceutische sector in het land en de uitbreiding van de lokale productiemogelijkheden te ondersteunen.

Rockwell Automation en Cytiva combineren hun expertise op het gebied van bioproductie en procesautomatisering om een efficiënt, flexibel en schaalbaar platform te creëren, dat bedoeld is om de digitale transitie van de sector in de praktijk te demonstreren en te versnellen. De samenwerking maakt een krachtige integratie van technologie, data-acquisitie en data-analyse mogelijk. Dat zal leiden tot een gestandaardiseerd productieplatform, dat de mogelijkheid biedt om alle relevante data te verzamelen en te gebruiken om de productieprocessen aan te sturen en verder te optimaliseren.

Åsa Arvidsson, vice-president EMEA North Region bij Rockwell Automation, legt uit: “Aanpassingsvermogen en schaalbaarheid zijn essentiële aspecten van een modern farmaceutisch bedrijf. Omdat nieuwe medicijnen, gepersonaliseerde behandelingen en single-use-technologieën steeds belangrijker worden, zoeken producenten naar flexibele oplossingen om producten sneller te ontwikkelen, te testen, te verbeteren en te produceren. De enige efficiënte manier om dat te realiseren is met behulp van digitale processen en automatiseringsoplossingen die speciaal voor de farmaceutische industrie ontwikkeld zijn. Het project voor het Testa Center is het resultaat van de samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva op het gebied van automatisering in de biotechnologie, die al in 2019 begon.

Jesper Hedberg, CEO van het Testa Center: “Het Testa Center stimuleert de groei van biologische, technologische en digitale innovaties, die samen een flexibel kader creëren voor de snelle, nauwkeurige en efficiënte ontwikkeling van gepersonaliseerde behandelingen. Als we samenwerken innoveren we niet alleen sneller, maar kunnen we ook ingrijpende wijzigingen en verbeteringen doorvoeren om mensen wereldwijd te helpen.”

De samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva, die ook al heeft geleid tot de oprichting van een Automation and Digital Transformation Center in Shanghai, werkt aan toepassingen met Industrial Internet of Things (IIoT), Augmented Reality (AR) en andere geavanceerde technologieën voor connectiviteit, die toegepast kunnen worden in het productieproces. Met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor productiemanagement leveren Rockwell Automation en Cytiva een belangrijke bijdrage aan de digitale transformatie van (bio)farmaceutische bedrijven. De technologie helpt ze bijvoorbeeld om de training en productiviteit van operators te verbeteren, de controle van productiebatches te versnellen, onderhoud en beheer van de installaties te stroomlijnen en de efficiency te optimaliseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.