IBM verbetert de digitale fan experience voor Wimbledon

Nieuwe features voor de Wimbledon app en de Wimbledon.com website

| IBM | 3 min | 21 juni 2022 12:51
Copyright: IBM
IBM en de All England Lawn Tennis Club kondigen vandaag nieuwe features aan voor de Wimbledon app en de Wimbledon.com website. Dankzij deze nieuwe features krijgen fans van Wimbledon een betere digitale experience.

De nieuwe features zijn onder meer:
 • Win Factors: voortbouwend op de bestaande Match Insights feature, die te vinden is op de Wimbledon-app en Wimbledon.com, biedt ‘Win Factors’ een extra uitleg. Gebruikers en bezoekers krijgen extra inzichten over de wedstrijden en voorspellingen, die zijn geanalyseerd door een speciaal AI-systeem. Hierdoor krijgen fans meer inzicht in de elementen die van invloed zijn op de prestaties van spelers, zoals de IBM Power Index, de baan, ATP/WTA ranglijsten, head-to-head, de ratio van gewonnen games, het netto aantal gewonnen sets, recente prestaties, jaarlijks successen en de meningen van media.
 • ‘Have Your Say’: voor het eerst kunnen gebruikers, via de 'Have Your Say' feature, hun eigen voorspellingen voor wedstrijduitslagen registreren op de Wimbledon app en Wimbledon.com. Vervolgens kunnen ze hun voorspelling vergelijken met voorspellingen van andere fans en de AI-gebaseerde voorspellingen die zijn gegenereerd door IBM.
Andere features die IBM eerder heeft ontwikkeld voor Wimbledon.com en de Wimbledon App zijn:
 • IBM Power Index met IBM Watson
  • Een AI-aangedreven analyse van spelersprestaties, zodat fans weten wie ze moeten volgen buiten de bekendste hoogst geplaatste spelers;
  • De feature maakt gebruik van IBM Watson Discovery en IBM Cloud om data van prestaties te analyseren, inzicht in mediacommentaar en het momentum van spelers te meten;
  • Geef inzichten aan fans, waaronder de tennissers die ze in de gaten moeten houden en wie er het meeste kans heeft om te winnen.
 • IBM wedstrijdinzichten met IBM Watson
  • Deze feature gebruikt AI om een spelers factsheet te genereren voor single wedstrijden, waarbij spelersinzichten van de IBM Power Index en voorspellingen over de mogelijke winnaars worden getoond;
  • De 'In the Media' sectie geeft belangrijke inzichten, dankzij IBM Watson Discovery, over spelers aan de hand van betrouwbare nieuwsbronnen;
  • De 'By the Numbers' sectie maakt gebruik van open-source AI om historische wedstrijdstatistieken te vertalen naar spelersinzichten.
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen en hoogtepunten
  • Als een fan eenmaal heeft besloten wie hij wil volgen via de IBM Power Index, kan hij op de hoogte blijven via een reeks gepersonaliseerde aanbevelingen en highlights;
  • De feature stelt fans in staat nieuwe spelers te ontdekken door suggesties te doen op basis van hun huidige favoriete spelers, de IBM Power Rankings, topspelers, land en leeftijd;
  • Gebruikers kunnen tevens links ontvangen naar andere features zoals het IBM Power Index Leaderboard en Match Insights with Watson. Als je geregistreerd bent bij myWimbledon, ontvang je gepersonaliseerde hoogtepunten op basis van de spelers die je volgt.
Wimbledon vindt plaats van 27 juni tot en met 10 juli 2022. Om de technologie in actie te zien, ga je naar Wimbledon.com of download je de Wimbledon-app op je mobiele apparaat, verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.