Axis Communications introduceert ’s werelds eerste netwerkstroboscoopsirene

Indringers afschrikken en locatiebeheer verbeteren

| Axis Communications | 2 min | 21 juni 2022 13:08
Afbeelding: De Axis D400-E sirene | Copyright: Axis Communications
Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, kondigt ’s werelds eerste netwerkstroboscoopsirene aan: de AXIS D4100-E Network Strobe Siren. De AXIS D4100-E helpt bij het afschrikken van indringers door middel van verschillende licht- en geluidssignalen en wordt geïntegreerd via VAPIX®, MQTT of SIP.

Afschrikken met stroboscooplicht

De sirene maakt gebruik van stroboscooplicht, waarmee indringers worden afgeschrikt. De sirene kan, afhankelijk van de situatie, visuele signalen in verschillende kleurcombinaties afgeven. Zo kan er bijvoorbeeld een signaal worden gegeven bij het opengaan van een slagboom of kunnen nooduitgangen worden aangeduid. Ook kan de sirene alarm slaan als er indringers zijn.

Aansluiting op Video Management Software

Het netwerkproduct, dat gebaseerd is op het open Axis-platform, kan via VAPIX® (Axis Open Programming Interface), MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) of SIP (Session Initiation Protocol) worden aangesloten op AXIS Camera Station, Axis Video Management Software (VMS) of VMS van andere partijen.

De AXIS D4100-E is ideaal voor perimeterbeveiliging samen met thermische- en radarcamera’s, maar ook voor het verbeteren van parkeerbeheer met een camera voor nummerplaatherkenning is de sirene een uitkomst.

Voor elke situatie een andere signalering

De combinatie van verschillende gekleurde lichten en individuele geluidssignalen maakt het mogelijk om voor elke situatie de juiste signalering te creëren. Op deze manier past de AXIS D4100-E zich goed aan zijn omgeving aan. Bij een slagboom kan de sirene bijvoorbeeld de volgende toestanden signaleren:
  1. Slagboom is gesloten: het optische signaal kleurt rood.
  2. Nummerplaat werd herkend, slagboom gaat open: het optische signaal kleurt geel.
  3. Slagboom is open, doorgang is verleend: het optische signaal kleurt groen.
  4. De nummerplaat werd niet herkend: het optische signaal knippert rood en via een audio-oplossing van Axis kan een spraakbericht worden afgespeeld: "Neem een ticket uit de automaat voor toegang".
  5. Het slagboomsysteem is defect: het optische signaal knippert geel.
Daarnaast is het ook mogelijk om in real-time en op afstand, in te grijpen met een Axis audio-oplossing om ongewenste activiteiten, zoals geweld, te voorkomen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Axis Communications
Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.