AWS re/Start-programma biedt onderwijs in cloudvaardigheden aan vluchtelingen

Op Wereldvluchtelingendag bundelen AWS, Accenture en Refugee Talent Hub hun krachten om vluchtelingen in Nederland te helpen de overstap te maken naar een carrière in cloud computing

| AWS | 3 min | 21 juni 2022 14:15
Copyright: AWS
Amazon Web Services (AWS) gelooft sterk in de kracht van vaardigheidstraining om het leven van mensen positief te beïnvloeden. Daarom kondigt het vandaag de lancering van een nieuw cohort in Amsterdam aan voor het AWS re/Start-programma. In mei sloot een groep van 24- tot 45-jarige vluchtelingen met verschillende achtergronden, nationaliteiten en culturen - van wie velen geen eerdere ervaring in technologie hadden - zich aan bij het AWS re/Start-programma. Dit is een voltijds programma voor de ontwikkeling van vaardigheden, dat hen voorbereidt voor een carrière in cloud computing. Het programma is een manier waarop Amazon zijn belofte nakomt om tegen 2025 29 miljoen mensen over de hele wereld gratis vaardigheden op het gebied van cloud computing te bieden.

Het AWS re/Start-programma bereidt personen met weinig of geen technologie-ervaring voor op een carrière in de cloud computing op instapniveau, zoals technische ondersteuning, systeembeheer en cloudautomatisering. Door middel van praktijkgerichte, op scenario's gebaseerde oefeningen, labs en cursussen, bouwen studenten een scala aan vaardigheden op in een aantal technologische gebieden, waaronder Linux, Python, netwerken, security en relationele databases. Deelnemers leren naast andere waardevolle vaardigheden ook handmatige taken te automatiseren, S3-consoles te configureren en securitylogboeken te bewaken.

Hafswa Namutebi was bijvoorbeeld marketingspecialist en verpleegster in Oeganda voordat zij in Nederland aankwam. Namutebi, die deze zomer afstudeert van het programma, zei: “Ik wist voorheen niet veel over cloud computing, maar wat ik de afgelopen maand heb geleerd, is ongelooflijk. Het is buitengewoon waardevol geweest en ik zal, na het behalen van mijn AWS Certified Practitioner-certificering, zeker doorleren in dit vakgebied, omdat we meer vrouwen in de tech nodig hebben!”

Het programma biedt deelnemers niet alleen fundamentele cloudvaardigheden, maar werkt ook samen met lokale en nationale werkgevers die op zoek zijn naar bekwaam cloudtalent. Studenten krijgen praktische ondersteuning om op zoek te gaan naar een baan, inclusief coaching op het gebied van cv en sollicitatiegesprekken. Het programma verbindt meer dan 90% van de afgestudeerden met sollicitatiegesprekken.

Kansen bieden aan kansarme Nederlanders met Refugee Talent Hub

Voor dit nieuwe re/Start-cohort in Nederland heeft AWS de krachten gebundeld met Accenture, een toonaangevend, wereldwijd bedrijf voor professionele dienstverlening, en Refugee Talent Hub, een Nederlandse organisatie die werkgevers en vluchtelingen samenbrengt met betaald werk als hoofddoel.

“AWS re/Start heeft de potentie om mogelijkheden te ontsluiten voor vluchtelingen die moeite hebben om werk te vinden vanwege hun afstand tot de arbeidsmarkt”, legt Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent Hub, uit. “We zien het programma als een kans om het zogenaamde ‘canvas ceiling’ te doorbreken. Het helpt individuen om hier, in Nederland, een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Deze mensen hebben onze gemeenschap zoveel te bieden, waaronder praktische kennis van veel verschillende industrieën en perspectieven. Het is nu onze taak om hen te helpen hun bestaande vaardigheden en cloudexpertise uit te breiden en de juiste soft skills te leren om de tech-markt in Europa te betreden.”

Tijdens het programma zullen Refugee Talent Hub en Accenture studenten ondersteunen met geïntegreerde training die bestaat uit het vormen van technologische, gedrags- en mentaliteitsvaardigheden, het leveren van mentoring, sociale ondersteuning, sollicitatietraining en voorbereiding op sollicitatiegesprekken en het leggen van directe connecties met werkgevers. “De afgelopen jaren hebben we een snelle adoptie van cloudtechnologie in Nederland gezien, waardoor er veel interessante banen zijn ontstaan, met sterke carrièrevooruitzichten voor degenen die een toekomst voor zichzelf willen opbouwen in tech”, zegt Charlotte van Thienen, HR-directeur van Accenture Nederland. "Samen met Refugee Talent Hub en AWS willen we een inclusieve, diverse pijplijn van nieuw cloudtalent bouwen, die klaar zijn om aan de slag te gaan."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.