Palo Alto Networks versterkt zijn cloud-native security-aanbod met out-of-band WAAS

Nieuwste Prisma Cloud-platformupdates helpen organisaties continu met het monitoren en beveiligen van webeapplicaties met maximale flexibiliteit

| Palo Alto Networks | 3 min | 23 juni 2022 15:42
Copyright: Palo Alto Networks
In de afgelopen twee jaar hebben organisaties hun gebruik van cloudomgevingen met meer dan 25% uitgebreid. Velen worstelen nu met het beheren van de technische complexiteit van cloudmigratie, waaronder het vermogen om hun applicaties te beveiligen gedurende de gehele levenscyclus van applicatieontwikkeling. Palo Alto Networks (NASDAQ: PANW), een leider in The Forrester Wave™: Cloud Workload Security, Q1 2022, kondigt vandaag de toevoeging van Out-of-Band Web Application and API Security (Out-of-Band WAAS) aan Prisma® Cloud aan om organisaties te helpen webapplicaties te beveiligen met maximale flexibiliteit.

Tot nu toe bestond de belangrijkste aanpak van de industrie om webapplicaties te beveiligen uit het inzetten van inline web application firewalls (WAF's). Sommige organisaties zijn echter terughoudend om WAF's of API-beveiligingsoplossingen inline in te voeren, vanwege zorgen over prestaties en schaalbaarheid. Met de aankondiging van vandaag kan Prisma Cloud organisaties zowel inline als out-of-band voorzien van diepe web- en API-beveiliging, zodat zij kunnen kiezen hoe zij hun applicaties in de cloud willen beschermen.

"Bedrijven hoeven niet langer te kiezen tussen applicatiebeveiliging en performance. Door Out-of-Band WAAS aan Prisma Cloud toe te voegen, bieden we klanten flexibele beveiligingsopties die aansluiten bij hun veranderende applicatiebehoeften", zegt Ankur Shah, senior vice president, Prisma Cloud, Palo Alto Networks. "Naarmate meer organisaties workloads naar de cloud verplaatsen, helpen de mogelijkheden waaruit Prisma Cloud bestaat om de meest complete bescherming te bieden, de complexiteit te verminderen en de zichtbaarheid over infrastructuur, workloads, identiteiten en applicaties te vergroten."

"Nu organisaties steeds vaker hun applicaties in de cloud bouwen en inzetten, is het beschermen van hun bedrijfskritische applicaties zonder de prestaties te beïnvloeden een uitdaging geweest", zegt Melinda Marks, senior analist bij ESG. "Het toevoegen van de optie van Out-of-Band WAAS helpt zowel ontwikkelaars als beveiligingsteams hun applicaties te beveiligen met hetzelfde beveiligingsniveau als traditionele in-line WAF's en API-beveiliging zonder dat dit invloed heeft op de prestaties."

Naast Out-of-Band WAAS krijgt Prisma Cloud nieuwe mogelijkheden voor het opsporen van bedreigingen, het prioriteren van waarschuwingen en het beheer van machtigingen om organisaties te helpen met een beter, uniform overzicht over hun gehele portfolio van cloudapplicaties:
  • Multicloud Graph View voor Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM): Ontdek over-privileged accounts en krijg inzicht in toegangsrisico's in multicloud-omgevingen. Prisma Cloud biedt nu een grafiekweergave van de netto effectieve rechten voor AWS, Microsoft Azure en Google Cloud.
  • Multicloud Agentless Cloud Workload Protection: Breid het inzicht in cloud workloads en applicatierisico's uit over Azure en Google Cloud, naast AWS, als aanvulling op bestaande agent-based bescherming.
  • Op DNS gebaseerde bedreigingsdetectie: Ontdek kwaadaardige activiteiten en afwijkend gedrag in cloudomgevingen. Prisma Cloud Threat Detection maakt nu gebruik van machine learning (ML) en geavanceerde informatie over bedreigingen om slechte actoren te identificeren die zich in DNS-verkeer verschuilen.
  • MITRE ATT&CK®-waarschuwingsprioritering: Stelt beveiligingsteams in staat om risico's en incidenten te prioriteren op basis van het meest breed geaccepteerde raamwerk in de branche.

Beschikbaarheid

Out-of-band WAAS is vandaag beschikbaar voor Prisma Cloud Compute Edition en zal in de loop van de volgende maand beschikbaar komen in de Enterprise Edition. De extra functies zullen in de loop van de volgende maand ook beschikbaar komen voor Prisma Cloud Enterprise Edition.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.