International Women in Engineering Day viert de prestaties van vrouwen in IT

Door inspirerende voorbeelden kiezen meer jonge vrouwen en meisjes voor een bèta-technische toekomst

| Rackspace Technology | 3 min | 23 juni 2022 19:51
Copyright: Rackspace Technology
Vandaag is het Internationale Vrouwendag in Ingenieurswetenschappen. De International Women in Engineering Day (INWED) is ook een speciale dag waarop vrouwen die werkzaam zijn in IT hun prestaties vieren en jongeren inspireren te kiezen voor het vakgebied.

Sinds 1982 behaalden vrouwen bijna 10 miljoen meer universiteitsdiploma's dan mannen. Toch blijkt uit een onderzoek van de Society of Women Engineers uit 2021 dat slechts 16,5% van de ingenieurs vrouw is.

International Women in Engineering Day wordt georganiseerd door de Women's Engineering Society (WES) en vindt in 2022 voor de negende keer plaats. Inmiddels blijkt dat de erkenning van vrouwen in engineering het vakgebied populairder maakt onder jonge vrouwen en meisjes. INWED inspireert hen met voorbeelden van vrouwen die hen vóór gingen in de ingenieurswereld. Het uiteindelijke doel is een gelijke vertegenwoordiging van mensen uit alle lagen van de bevolking die in bèta-technische functies werken.

"We blijven in de IT-industrie een enorme drang zien om de genderdiversiteit te vergroten”, zegt Liz Parnell, COO van Rackspace Technology. “Wij streven bijvoorbeeld naar een verdeling van 50:50 tussen mannen en vrouwen bij de aanwerving van postdoctoraal personeel. Maar er kan nog meer positieve actie worden ondernomen. Wij moeten jonge mensen laten inzien dat IT geen jongensclub is en dat vrouwen deze sector zijn begonnen! We moeten industriehelden als Margaret Hamilton net zo beroemd maken als Alan Turing of Steve Jobs."

"Ik geloof dat we door ons te richten op de volgende generatie een echte transformatie zullen zien. Door kinderen al op jonge leeftijd aan te spreken, kunnen we hen aanmoedigen en helpen zichzelf te zien in technologische en technische functies, en hen enthousiast maken voor nieuwe technologieën en toepassingen in de toekomst, wat allemaal van invloed zal zijn op hun toekomstige loopbaanbeslissingen. Dit is iets waar wij aan bijdragen via onze Racker Resource Groups, waar wij schoolkinderen helpen een fundamenteel begrip van de technologie te krijgen - van hoe te coderen tot wat de toekomst van de cloud zal zijn."

Over de Women's Engineering Society (WES)

De Women's Engineering Society (WES) is een Engelse liefdadigheidsinstelling, opgericht in 1919 na de Eerste Wereldoorlog, toen vrouwen die werkzaam waren geweest in technische vakgebieden het moeilijk, zo niet onmogelijk, vonden om als ingenieur te blijven werken. Een wetswijziging om vrouwelijke ingenieurs terug te sturen naar huis, net zoals hun zusters werden toegelaten tot de ambtenarij en de juridische beroepen, leidde tot de oprichting van WES door pionierende en invloedrijke vrouwen.

De WES organiseerde op 23 juni 2014 de eerste National Women in Engineering Day in het Verenigd Koninkrijk om haar 95-jarig bestaan te vieren. Sindsdien is INWED enorm gegroeid en kreeg het in 2016 het beschermheerschap van UNESCO. In 2017 werd INWED voor het eerst een internationaal evenement om de prestaties van vrouwen in engineering wereldwijd voor het voetlicht te brengen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rackspace Technology
Bij Rackspace Technology vergroten we de waarde van de cloud in elke fase van de digitale transformatie. Overal ter wereld bieden wij cloud-specialisten onbevooroordeelde expertise, continue modersering en Rackspace Service Blocks aan voor applicaties, data, beveiliging, hybride en multi clouds. We werken samen met toonaangevende partners en allianties.
Meer over Rackspace Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.