Infosequre ontwikkelt geaccrediteerd zorgpakket voor informatiebeveiliging in ziekenhuizen

| Infosequre | 2 min | 28 juni 2022 11:16
Gewaardeerd
Copyright: Infosequre
Infosequre, het toonaangevende bedrijf in digitale security awareness programma’s en game-based trainingen, kondigt vandaag haar Zorgpakket Informatiebeveiliging aan. Het pakket is speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden en geaccrediteerd voor 1 punt in het kwaliteitsregister V&VN.

Hoewel zorgmedewerkers een hoge werkdruk ervaren, moeten zij ook hun jaarlijkse accreditatiepunten behalen om hun beroep te mogen uitoefenen. Om deze punten te behalen moeten ze zich onder andere laten bijscholen door speciale cursussen te volgen, die zijn goedgekeurd door een speciale accreditatiecommissie. Het samengestelde security awareness programma van Infosequre voldoet aan deze eisen en levert voor verpleegkundigen en verzorgenden accreditatiepunten op.

Programma voor cyberbewustwording

Het zorgpakket bestaat uit vier korte verdiepingsmodules met de volgende onderwerpen: privacy in het ziekenhuis, phishing, ransomware en onrechtmatige toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Het programma sluit bovendien naadloos aan bij het reeds bestaande geaccrediteerde introductieprogramma van Infosequre: informatiebeveiliging voor ziekenhuizen. De modules in het zorgpakket behandelen de onderwerpen uit het introductieprogramma in meer detail en zorgen ervoor dat eerder opgedane kennis wordt opgefrist.

Het belang van informatieveiligheid in de zorg

In de zorg hebben medewerkers veelal te maken met patiëntgegevens, wat gepaard gaat met verschillende veiligheidsrisico’s. Het is daarom extra belangrijk dat medewerkers in deze sector op de hoogte zijn van de risico’s en het veiligheidsbeleid van de betreffende zorginstelling naleven. Infosequre maakt al jaren security awareness trainingen met en voor zorginstellingen. Aangezien zorgmedewerkers bij voorkeur ‘de handen aan het bed’ hebben is er weinig tijd voor bijscholingen. Met deze ervaring en kennis heeft Infosequre voor een heel gerichte aanpak gekozen. De trainingen zijn daarom kort en bondig en volledig afgestemd op zorginhoudelijke situaties.

Arjen Kuik, verantwoordelijk voor de zorgsector bij Infosequre: “Informatieveilig werken heeft een hoge prioriteit binnen de zorg, gezien er gewerkt wordt met veel gevoelige patiëntengegevens. Toch hebben ziekenhuizen vaak weinig ervaring met het aanleren van informatieveilig werken voor de mensen met de handen aan het bed. Tijd is schaars en afdelingen zijn onderbezet, waardoor cybersecurity trainingen niet de eerste prioriteit is. Bij Infosequre begrijpen we dat en daarom hebben we een speciaal security awareness programma ontwikkeld dat kort en bondig is en cyberbewustwording creëert voor een veilige digitale omgeving.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Infosequre
Infosequre levert security awareness programma’s en game-based trainingen op het gebied van informatieveiligheid, waarmee organisaties via een sterke security cultuur meetbare gedragsverandering kunnen bewerkstelligen. Het portfolio bestaat uit diverse aantrekkelijke, interactieve formats, zoals e-learning, een VR-game, security awareness video’s, een phishing simulatietool, een virtuele cybersecurity escaperoom en een security awareness scan. De oplossingen zijn leverbaar in vele talen voor klanten uit diverse sectoren, variërend van ‘s werelds grootste multinationals tot lokale mkb-ondernemingen.
Meer over Infosequre
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.