SmartEagle heeft IoT-oplossing voor social distancing binnen kantoren

| SmartEagle | 2 min | 13 april 2020 11:17
Afbeelding: SmartEagle Distance Sensor | Copyright: SmartEagle

Het Amsterdamse bedrijf SmartEagle heeft een oplossing ontwikkeld voor social distancing. De SmartEagle Distance Sensor meet of personen wel anderhalve meter afstand houden van elkaar en geeft een signaal af wanneer deze afstand in gevaar komt.

De SmartEagle Distance Sensor meet met een netwerk van optische sensoren de afstanden tussen personen. Per sensor wordt het aantal personen én hun onderlinge afstand vastgesteld. De gegevens van de verschillende sensoren worden gecombineerd om te valideren dat de onderlinge afstand voldoet aan de gestelde eisen. De resultaten zijn direct beschikbaar via een dashboard en diverse messaging services. Denk hierbij aan een melding op je telefoon, een stoplicht dat op oranje of rood springt of een omroepbericht. Behalve in kantoren kan de oplossing ook ingezet worden in winkels, scholen, theaters en andere (openbare) gelegenheden.

Geen smartphones nodig

Het grote voordeel van de sensoren is dat ze direct het aantal personen op locatie kunnen meten, zonder dat de personen een smartphone of ander device bij zich hoeven te hebben. De SmartEagle Distance Sensor is eenvoudig te installeren aan het plafond, is draadloos en levert realtime meetresultaten. De oplossing is snel op te schalen en kan uiteindelijk ook voor andere doeleinden dienen, zoals het vinden van vrije werkplekken.

Arend van de Stadt, CEO van SmartEagle: ‘Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag werd aangekondigd dat het bedrijfsleven na moet gaan denken over hoe we straks langzaamaan gaan terugkeren naar kantoor, met inachtneming van de anderhalve meter. Onze bestaande oplossing voor het vinden van vrije werkplekken en het monitoren van de bezetting hebben we met een kleine aanpassing geschikt gemaakt voor het monitoren van de anderhalve meter afstand. Zo kan op drukke plaatsen binnen de kantooromgeving, zoals in de kantine en bij de receptie, in de gaten gehouden worden of de regel nog steeds in acht genomen wordt. Een melding aan de aanwezige personen kan dan duidelijk maken dat ze meer afstand moeten nemen of beter later terug kunnen komen.’

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over SmartEagle

Het Amsterdamse bedrijf SmartEagle is in 2018 opgericht als spin-off uit het IoT-bedrijf Evalan. SmartEagle levert Smart Sensing oplossingen voor smart buildings en vastgoedbedrijven. Het bedrijf zet haar artificial intelligence (AI) software in om in combinatie met Internet of Things (IoT) smart building applicaties te ontwikkelen.
Meer over SmartEagle

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.