Nasuni neemt Storage Made Easy over om data management en werken op afstand capaciteiten te versterken

Leider in file data services doet tweede overname in 30 dagen, volgt op aanzienlijke investering

| Nasuni | 3 min | 28 juni 2022 16:43
Gewaardeerd
Nasuni Corporation, een toonaangevende leverancier van file data services, heeft Storage Made Easy (SME) overgenomen, een bedrijf voor file data management. SME biedt oplossingen voor werken op afstand en naleving van de regelgeving voor cloud file storage. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt. De overname van SME is Nasuni's tweede transactie in de laatste twee maanden na een investering van 60 miljoen dollar eerder in het jaar.

Een van de grootste huidige uitdagingen voor data storage is de mogelijkheid om bestanden overal toegankelijk te maken voor gebruikers. Omdat werknemers van organisaties steeds meer verspreid zijn, is toegang tot file data overal nodig. Ook thuis, in andere vestigingen en bij veldwerkzaamheden met vaak beperkte internetbandbreedte. Traditionele Network Attached Storage (NAS) is slecht geschikt voor file access vanaf elke locatie en slaat file data op in silo's, waardoor zoeken en analyseren onmogelijk wordt.

“Het bieden van veilige, high-performance toegang tot file data vanaf elke locatie en tegelijkertijd voldoen aan strenge regelgeving vormt voor elke IT-organisatie een uitdaging,” zegt Paul Flanagan, CEO van Nasuni. “Door de overname van SME voegen we mogelijkheden voor remote work en compliance toe aan het Nasuni platform en geven we organisaties meer reden om hun file data-infrastructuren te moderniseren. Tegelijkertijd verlagen we de kapitaal- en operationele kosten. Dit voegt nog meer mogelijkheden toe aan onze 'overal werken'-strategie en vergroot onze leiderschapspositie op het gebied van file data services.”

“De combinatie van SME en Nasuni zorgt voor een suite van zeer complementaire, multi-cloud file data services voor onze klanten en partners,” zegt Jim Liddle, oprichter & CEO van SME. “Aansluiten bij Nasuni is een natuurlijke stap, en het team van SME verheugt zich om bij te dragen aan het leiderschap van het bedrijf in de markt voor file data services.” Jim Liddle zal zich bij Nasuni voegen als Vice President van Product, File Fabric.

De overname van SME betekent een uitbreiding van het Nasuni File Data Platform met mogelijkheden die aan deze behoeften kunnen voldoen, waaronder: desktopsynchronisatie voor offline toegang, versnelde VPN-loze toegang tot file data voor externe en hybride medewerkers, Microsoft Teams, Slack en Office 365 integratie en verbeterde enterprise search mogelijkheden voor naleving van regelgeving.

De overname van SME geeft organisaties meer reden om het Nasuni File Data Platform in te zetten voor hun file storage, back-up en zorgen rondom ransomware. Het maakt op unieke wijze gebruik van object storage van Azure, AWS en Google Cloud om de legacy file infrastructuur te transformeren. Met een suite van file data services zijn files overal toegankelijk en kunnen ze overal tegen beschermd worden.

Voorafgaand aan de transactie waren Nasuni en SME al partnerschappen aangegaan om de geïntegreerde oplossingen van de twee bedrijven te leveren aan gezamenlijke zakelijke klanten.

“We hebben Nasuni een paar jaar geleden ingezet met AWS object storage ter vervanging van onze on-premises NAS en file back-up oplossingen, en recentelijk ook SME toegevoegd, dus de combinatie is logisch,” zegt Mike Shepard, Enterprise IT Architect bij RES, het grootste ecologische restauratiebedrijf van de VS. “Toen de pandemie begon, beseften we dat we een grenzeloze workflow nodig hadden zonder de pijn van VPN om remote file sharing eenvoudig te maken voor onze gebruikers. Nasuni en SME stellen onze ingenieurs in staat om met gemak vanuit huis verbinding te maken met project shares en files te synchroniseren naar hun desktops voor snelle toegang. Ook kunnen ze snel grote hoeveelheden corporate file data doorzoeken op de informatie die ze nodig hebben.”

Naast het uitbreiden van Nasuni's mogelijkheden voor remote work en compliance, heeft Nasuni met de overname van SME nu een grotere aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk terwijl het zijn EMEA voetafdruk blijft vergroten, zoals ook in maart met de opening van het nieuwe innovatiecentrum in Cork, Ierland.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nasuni
Nasuni biedt moderne bestandsopslag in de cloud aan ondersteund door het enige cloud-native mondiale bestandssysteem ter wereld. Nasuni is een alternatief in de cloud voor klassieke Network Attached Storage (NAS) en silo's met bestandsservers. Bestandsgegevens worden geconsolideerd in een gemakkelijk uitbreidbare bestandsopslag in de cloud tegen een fractie van de prijs. Met Nasuni vervalt ook de behoefte aan complexe verouderde back-ups en infrastructuur voor disaster recovery. Dat maakt IT-beheer een stuk simpeler. Bedrijven en organisaties in de hele wereld vertrouwen op Nasuni voor gemakkelijke toegang tot bestanden op kantoor, thuis en onderweg die wereldwijd kunnen worden gedeeld. Sectoren die door Nasuni worden bediend, zijn onder andere de verwerkende industrie, de bouw, creatieve diensten, technologie, farmaceutica, consumptiegoederen, olie en gas, financiële dienstverlening en overheidsinstanties.
Meer over Nasuni
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.