Software- en tech-investeerder Fortino Capital lanceert tweede Benelux VC-fonds gericht op early growth bedrijven

| Fortino Capital | 3 min | 13 april 2020 11:27
Copyright: Fortino Capital
Fortino Capital Partners richt een derde fonds op, dat de opvolger wordt van het eerste Venture Capital-fonds. Fortino Capital Venture II heeft een target kapitaal van 80 miljoen euro en focust zich op succesvolle jonge Europese software- en technologiebedrijven met een focus op de Benelux. Het fonds heeft al voor 45 miljoen euro aan commitments opgetekend.

Het eerste durfkapitaalfonds, Fortino Capital I, met een omvang van 80 miljoen euro, heeft momenteel nog acht softwarebedrijven, waaronder Teamleader (BE), BuyBay (NL) en Bloomon (NL) in portefeuille. Hetzelfde fonds is ook investeerder in Dobco en Riaktr, twee bedrijven die een actieve rol spelen in het detecteren en monitoren van covid-19. Het fonds heeft reeds enkele belangrijke exits gerealiseerd, waaronder Melita, Trendminer, Zentrick en Piesync, dat nu onderdeel is van het Amerikaanse Hubspot. 

Het tweede fonds, Fortino Capital Growth PE I, is een groeifonds van 242 miljoen euro dat mikt op investeringen in grotere bedrijven die inzetten op een versnelde organische groei, met investeringen in onder meer MobileXpense (BE) en Efficy CRM (BE) en Odin Groep (NL) in portefeuille.

Met haar derde fonds zal Fortino dezelfde strategie volgen als voor haar eerste fonds en voornamelijk in succesvolle jonge bedrijven investeren met een focus op software en technologie.

Duco Sickinghe, Managing Partner Fortino: “In deze onzekere en moeilijke tijden voor vele mensen en ondernemingen, willen we als investeringsmaatschappij méér dan ooit een hoopvol signaal naar de ondernemers uitsturen. Met de oprichting van dit nieuwe fonds benadrukken we ons geloof in ondernemers die inzetten op de versnelde digitalisering van onze economie en samenleving. We zullen deze nieuwe middelen, onze ervaring en expertise inzetten om méér early growth bedrijven te versterken in hun succesverhaal. Wij geloven in de toekomst en willen daarom net nú dit positieve signaal uitsturen. We zijn heel blij dat vele investeerders dezelfde filosofie hanteren en daarbij Fortino opnieuw het vertrouwen hebben gegeven.”

Fortino mikt op investeringstickets voor een eerste investering variërend van 500.000 tot 5 miljoen euro voor minderheidsparticipaties in succesvolle en ambiteuze jonge groeibedrijven in de Benelux, met voldoende ruimte voor vervolginvesteringen.

Naast gereputeerde private investeerders en ondernemers zijn er ook een aantal sterke institutionele beleggers, zoals PMV en FPIM, die hebben ingetekend als ‘cornerstone investors’ voor het nieuwe fonds.

Arie Kuiper, CEO van Buybay:  “Het is belangrijk in turbulente tijden dat we vooruit blijven kijken en dat we kunnen rekenen op investeerders die blijven geloven in de kracht van ondernemerschap en innovatie. We gaan langzaamaan richting een periode post covid-19 waarin innovatieve ondernemers het verschil zullen maken in een versnelde digitale transformatie. Het trackrecord van Fortino, het team en hun expertise helpen ons het verschil te maken en maakt hen tot een geprivilegieerde partner om onze strategie in de praktijk te vertalen.” 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fortino Capital

Fortino Capital is een investeringsmaatschappij met focus op software en technologie bedrijven. Onze missie is het ondersteunen van ambitieuze management teams bij de realisatie van hun groeiplannen. Wij investeren in jonge bedrijven (venture capital) en gevestigde bedrijven (growth capital) waarbij groei een integraal onderdeel is van de strategie. Fortino heeft kantoren in België en Nederland, en investeert voornamelijk in de Benelux en de omliggende landen. De investeringsportfolio van Fortino bestaat onder andere uit Odin Groep, MobileXpense, Tenzinger, Teamleader, Bloomon en Buybay.
Meer over Fortino Capital

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.