BlackBerry versterkt automotive en embedded softwareportfolio met QNX Black Channel Communications Technology

| BlackBerry | 1 min | 14 april 2020 15:29
Copyright: BlackBerry
BlackBerry Limited presenteert vandaag QNX Black Channel Communications Technology*, een nieuwe softwareoplossing waarmee OEM's en embedded softwareontwikkelaars zorgen voor veilige datacommunicatie-uitwisselingen binnen hun kritieke beveiligingssystemen.

QNX Black Channel Communications Technology maakt de talloze knooppunten van datacommunicatie in embedded systemen functioneel veilig. Door de gegevens die worden uitgewisseld veilig in te sluiten en te valideren met essentiële veiligheidscontroles, beschermt het de datacommunicatie tegen systematische softwarefouten, willekeurige hardwarefouten en tijdelijke storingen. Tegelijkertijd helpt het bij het automatisch voorkomen van schade als gevolg van deze storingen, dit alles met minimale impact op de systeemprestaties.

"Ons nieuwe QNX Black Channel Communications Technology-product zorgt er niet alleen voor dat de communicatie-uitwisselingen met kritieke beveiligssystemen veilig zijn, maar ook dat de gegevens die worden uitgewisseld niet worden gewijzigd of beïnvloed tijdens de overdracht. Dit biedt gemoedsrust aan autofabrikanten en vele andere embedded fabrikanten in de industrie, de olie- en gasindustrie, de medische sector en andere markten die nog steeds de taak hebben om 'safety-first' systemen te leveren", zegt Grant Courville, Vice President, Product Management en Strategie bij BlackBerry QNX.

* QNX Black Channel Communications Technology is gecertificeerd volgens ISO 26262 ASIL D, de functionele veiligheidsnorm van de auto-industrie, en is gebaseerd op de vereisten voor veilige datacommunicatie die zijn vastgelegd in IEC 61508 en op de maatregelen die zijn gedefinieerd in AUTOSAR End-to-End communicatiebeveiligingsprofielen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.