Veilig met één druk op de knop

Eenvoudig controleren of schakelkasten spanningsvrij zijn om mensen en omgeving te beschermen

| Panduit | 2 min | 5 juli 2022 8:05
Afbeelding: Panduit's VeriSafe-systeem | Copyright: Panduit
Panduit's VeriSafe-systeem minimaliseert de elektrische risico’s bij het controleren of een schakelkast spanningsvrij is. In vergelijking met bestaande draagbare testinstrumenten, kunnen operatoren en machinebouwers aanzienlijk eenvoudiger en sneller controleren of er een elektrisch veilige omgeving aanwezig is. VeriSafe 2.0 zorgt er namelijk automatisch voor dat het volledige testproces bij elke test wordt uitgevoerd. Met slechts één druk op de knop is de veiligheid te testen bij zowel 3-fase als 1-fase applicaties, in het nu uitgebreide spanningsbereik tot 1000 V voor AC- en DC-toepassingen. Het faalveilige ontwerp benut actieve indicatoren voor de installatiestatus en voldoet aan de SIL 3 (IEC 61508-1) veiligheidsfuncties. Volgens de NEC, zoals beschreven in NFPA 70E, moet een elektrisch veilige omgeving worden vastgesteld alvorens te mogen werken aan elektrische installaties zonder spanning. De daarvoor vereiste meetprocedure is nauwkeurig gedefinieerd.

VeriSafe 2.0 is een ideale oplossing voor 480/600V CAT IV-binnen- en buitentoepassingen, voor servicetoegang en voor alle apparatuur voor de stroomverdeling, zoals frequentieomvormers en mcc’s. Indien gewenst is de isolatiemodule eenvoudig te integreren in controlesystemen, via redundante signaaloutputs (SIL 3). Tevens is er een netwerkmodule voor realtime diagnose en rapportages beschikbaar. Daarmee zijn testresultaten te registreren met tijdstempels of datalogs, of te benutten voor troubleshooting op afstand, bewaking van de status van sensorleidingen en de levensduur of temperatuurontwikkeling van batterijen. Via de EtherNet/IP- en Modbus TCP-verbinding of de geïntegreerde webserver is VeriSafe 2.0 eenvoudig te integreren in o.a. Scada-systemen.

Het nieuwe testsysteem is eenvoudig te monteren en te integreren in EMC-conforme omgevingen. De basis voor Panduit's nieuwe ontwikkeling is dat gevaren en risico's in schakelinstallaties voor mensen, productie en gebouwen koste wat kost vermeden moeten worden. Volgens de National Electrical Code (NEC) moeten fabrikanten van installaties zowel hun ontwerp als de naleving van normen, elektrische veiligheid, brandbeveiliging en mechanische veiligheid garanderen. De NEC is vergelijkbaar met VDE 0100 of IEC 60364 en wordt gepubliceerd door de National Fire Protection Association (NFPA) onder de werktitel NFPA 70E. Panduit verwijst in de productinformatie ook naar alle andere internationale en Europese normen volgens welke VeriSafe is getest.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Panduit
Al sinds 1955 staan nieuwsgierigheid en passie voor probleemoplossing centraal in de bedrijfscultuur van Panduit. Met deze ingesteldheid helpen wij bedrijven hun doelstellingen te verwezenlijken en hun succes in de markt uit te bouwen. Panduit ontwikkelt vooruitstrevende oplossingen voor de fysieke, elektrische en netwerkinfrastructuur, die doorheen het hele bedrijf ingezet worden, van datacenter tot telecomruimte en van desktop tot fabrieksvloer.
Meer over Panduit
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.