Voetbal.nl gebruikt SAS om content persoonlijker en leuker te maken voor de voetballer

SAS Customer Intelligence 360 biedt geïntegreerde omgeving die de gebruikservaring van amateurvoetballend Nederland persoonlijker en relevanter maken

| SAS | 3 min | 5 juli 2022 12:19
Copyright: Sandro Schuh op Unsplash
Voetbal.nl zet SAS Customer Intelligence 360 in om relevante content te bieden aan de verschillende gebruikers van het platform. De SAS software wordt ingezet als one-stop-shop voor zowel het vastleggen en analyseren van data als het uitvoeren van marketingactiviteiten. Voetbal.nl is hét platform voor amateurvoetballend Nederland en heeft maar liefst 1,4 miljoen gebruikers, waaronder spelers, trainers en coaches, maar ook bestuurders en ouders.

Voetbalmedia BV is als dochteronderneming van de KNVB verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de Voetbal.nl-website en -app, verzending van e-mails en exploitatie van het bereik. De doelgroep van Voetbal.nl is breed, van spelers en trainers tot ouders en bestuurders. De gebruikers van het platform hebben vaak meerdere rollen, zoals een vader die zelf voetbalt, maar ook het team van zijn zoon of dochter traint. Het gebruik van SAS Customer Intelligence 360 maakt het mogelijk content en functionaliteiten te bieden die relevant zijn voor alle rollen die een gebruiker heeft, waardoor de gebruikservaring persoonlijker en relevanter wordt. Hierdoor worden trainers op een andere manier bediend dan bijvoorbeeld een speler, bestuurder of adverteerder. Op die manier wordt elke bezoeker optimaal in de informatiebehoefte voorzien.

One-stop-shop

Voetbalmedia gebruikte voorheen al SAS-software voor het selecteren van data en werkte met aparte e-mailmarketingsoftware. Het integreren van deze softwarepakketten was echter ingewikkeld en tijdrovend. SAS Customer Intelligence 360 biedt Voetbalmedia een one-stop-shop die geschikt is voor het vastleggen en analyseren van data, maar ook voor de marketingexecutie.

“Door te werken met een geïntegreerde omgeving kunnen we alles veel robuuster en eenvoudiger volgens de richtlijnen van ‘privacy by design’ inrichten”, zegt Felix van der Kooi, directeur van Voetbalmedia. “Bovendien is het gebruiksgemak enorm toegenomen. Waar in het verleden best veel technisch werk werd uitbesteed, kunnen we in SAS Customer Intelligence 360 de meeste dingen zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van doelgroepselecties voor de e-mailnieuwsbrieven.”

Relevante, gepersonaliseerde content

Deze nauwkeurige doelgroepselectie is uiteraard ook erg interessant voor adverteerders. Door het versplinterde medialandschap is het voor adverteerders lastig om amateurvoetballers voor de juiste rol(len) te bereiken. Voetbal.nl speelt hierop in door relevante, gepersonaliseerde content aan te bieden. “Adverteerders schieten bij ons niet met hagel op de hele brede doelgroep van voetballiefhebbers. Ze kunnen mensen gericht targeten”, legt Van der Kooi uit.

De inmiddels 330.000 bezoekers die een opt-in hebben gegeven voor de gepersonaliseerde Voetbal.nl nieuwsbrief zullen vanaf binnenkort één wekelijkse e-mail ontvangen met informatie op maat voor hun rollen. Waar er eerder verschillende nieuwsbrieven werden ontwikkeld voor bijvoorbeeld bestuurders, scheidsrechters en spelers, worden e-mails nu op maat gemaakt met enkel de informatie over de rollen die de ontvanger bekleed. Tevens maakt Voetbalmedia nu complete customer journeys die bestaan uit meerdere e-mails die inspelen op het gedrag. Dergelijke communicatieflows zijn belangrijk omdat Voetbal.nl continu nieuwe functionaliteiten en features biedt. “We willen hiermee de dekkingsgraad van Voetbal.nl gebruikers binnen teams en clubs verhogen. Dat is belangrijk omdat we een aantal functionaliteiten hebben die pas echt waarde toevoegen als een groot deel van het team, zo niet allemaal, Voetbal.nl gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de functie Vervoer voor het plannen wie met wie meerijdt.” besluit Van der Kooi.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.