GO Sharing stimuleert gedrag rond deelvervoer met vernieuwde app

De app werd de afgelopen week onder een beperkt aantal gebruikers getest en zal vandaag voor iedereen beschikbaar komen

| GO Sharing | 3 min | 6 juli 2022 17:02
Copyright: GO Sharing
GO Sharing heeft zijn app vernieuwd. De nieuwe app heeft niet alleen een heel nieuw en intuïtief design gekregen, maar is ook ontwikkeld om het gebruik van deelvervoer in goede banen te leiden. De app werd de afgelopen week onder een beperkt aantal gebruikers getest en zal vandaag voor iedereen beschikbaar komen in de App Store en Google Play.

De nieuwe GO Sharing app, die werd ontwikkeld in samenwerking met Label A, heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Daardoor werkt de nieuwe app een stuk intuïtiever. Zo is er een duidelijker onderscheid tussen de verschillende deelvoertuigen die gehuurd kunnen worden: de GO Sharing elektrische scooters, e-bikes en elektrische auto’s. Bovendien gaat het zoeken naar een beschikbaar voertuig makkelijker en kan het dichtstbijzijnde voertuig met één klik worden gevonden.

Het huren van een voertuig en betalen van een rit gaat nu nog gemakkelijker. Reserveren kan in minder klikken en het wisselen tussen betaalmethodes gaat sneller. Bovendien is de rijbewijscontrole niet langer nodig wanneer alleen gebruik wordt gemaakt van de elektrische deelfietsen.

Per stad andere regels

In de nieuwe app wordt het servicegebied, het gebied waar de rit met een deelvoertuig beëindigd mag worden, duidelijker weergegeven. Het is een van de aanpassingen die na uitvoerige analyse en dialoog met gebruikers en gemeenten tot stand is gekomen. Gebruikers moeten nog steeds een foto maken van het geparkeerde deelvoertuig om de huur te kunnen beëindigen, maar deze moet in de nieuwe app in een fotokader passen. Het is de eerste stap in het beoordelen van parkeeracties met behulp van Machine Learning (ML).

De make-over van de app is onderdeel van de strategie van GO Sharing om in samenwerking met gemeenten gewenst gedrag rondom deelvervoer te stimuleren en overlast tegen te gaan. “De nieuwe app biedt ons veel meer controle. Zo kunnen we sneller en op ieder niveau aanpassingen doorvoeren, bijvoorbeeld per land of per stad. Onze gebruikers krijgen vooral een betere ervaring,” zegt Raymon Powels, CEO van GO sharing. “Onze app is het belangrijkste middel om in contact te staan met onze gebruikers en het gedrag rond deelvervoer aan te sturen. Samen met gemeenten pionieren we aan de toekomst van vervoer en zoeken we naar de balans tussen beleid en beloning om het deelvervoer in goede banen te leiden. De volgende stap is dan ook een loyalty-programma, waarbij gebruikers rijminuten kunnen sparen door onder andere elkaars parkeeracties te beoordelen.”

Zakelijke gebruikers

De nieuwe GO Sharing app laat de gebruiker makkelijk wisselen tussen een privé en een zakelijk account. Ook is het aanmelden voor een account makkelijker gemaakt en geeft de app uitgebreide details weer van ritten en betalingen.

De nieuwe app biedt werkgevers alle flexibiliteit om werknemers via deelvervoer te laten reizen. De werkgever kan via de GO Sharing app een businessaccount aanmaken en beheren. Met een unieke code kunnen werknemers aan het account worden toegevoegd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GO Sharing
GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.