Bijna negen op de tien Nederlanders vinden een wereld zonder ransomware-aanvallen een utopie

21 procent denkt dat hun bedrijf ooit slachtoffer wordt

| Telindus | 2 min | 7 juli 2022 10:34
Copyright: Telindus
Hoewel de digitale veiligheid van Nederland een van de belangrijkste speerpunten van de overheid is, vindt 86 procent van de Nederlanders een wereld zonder ransomware-aanvallen een utopie. 93 procent denkt dat we over vijf jaar dan ook nog lang niet verlost zullen zijn van cybercriminelen en dat we de internetcriminelen nog niet te slim af zijn. Dat we de aanvallers in de meeste gevallen het geëiste geldbedrag betalen, heeft hier mogelijk invloed op. Meer dan vier op vijf respondenten (85%) vinden dat we ransomware faciliteren zolang we de aanvallers betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus, strategisch IT-partner. Aan dit onderzoek namen 1036 respondenten tussen de 18 en 67 jaar met een kantoorbaan deel.

Verdeeldheid risico eigen organisatie

Volgens een op de vijf respondenten (21%) is de kans groot dat zijn of haar organisatie wordt platgelegd. Al acht een kwart van de Nederlanders deze kans juist (zeer) klein. Wanneer een organisatie eenmaal slachtoffer is geworden van een hack, verwacht een kwart dat daarmee de organisatie minder interessant is geworden voor cybercriminelen. De andere driekwart denkt dat ondanks de succesvolle hackpogingen een organisatie altijd interessant blijft voor cybercriminelen.

Vertrouwen in thuisverbinding

Ook zijn in het onderzoek een aantal vragen gesteld over hoe werkend Nederland denkt over veilig thuiswerken. Ruim driekwart (77%) denkt dat vertrouwelijke gegevens van de organisatie veilig zijn op de thuisverbinding. Dit komt wellicht doordat 71 procent zegt dat er binnen de eigen organisatie voldoende aandacht is voor veilig online thuiswerken. De aandacht voor veiligheid ziet 61 procent liever in de vorm van een training over het bewustzijn van cybersecurity dan in de inzet van technische middelen.

Joris Leupen, CEO van Telindus: ‘Het verbaast mij niet dat bijna elke Nederlander denkt dat cybercrime voorlopig de wereld nog niet uit is. De zorgen over cyberaanvallen zie ik ook terug bij onze klanten. Ook zij zijn zich ervan bewust dat hun bedrijf risico loopt zonder goede beveiliging. Zeker nu medewerkers meer dan ooit op afstand werken, is een cybersecuritybeleid op zijn plaats waarin zero-trust en een optimale user experience hand in hand gaan. Wat deze trends en wensen precies betekenen voor de toekomst van technologie, is een vraag die wij ons voortdurend stellen en samen met onze klanten en partners proberen te beantwoorden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.
Meer over Telindus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.