Happeo haalt €25 miljoen groeigeld op in serie-B financieringsronde

Sociaal intranetplatform gebruikt extra kapitaal voor ontwikkeling product- en development teams

| Happeo | 2 min | 7 juli 2022 12:48
Copyright: Happeo
Happeo, het intranetplatform voor snelgroeiende bedrijven, heeft een investering ter waarde van 25 miljoen euro opgehaald. De serie-B financieringsronde werd geleid door Endeit Capital, later sloot Smartfin als co-leider aan, gevolgd door Evli Growth partners. Met de financiering investeert Happeo in de verdere ontwikkeling van zijn product- en development teams. Hiermee wil het van oorsprong Finse bedrijf zijn groei in zowel Europa als Noord-Amerika versnellen en zo zijn positie als leider in het oplossen van informatiechaos op de werkvloer verstevigen.

Bij de financieringsronde sloten ook eerdere investeerders INKEF Capital, Maki.vc en Vendep Capital zich aan. Hierdoor kan Happeo verder investeren in het 'virtuele hoofdkantoor' dat informatie en kennis intern centraliseert, en zo de overvloed aan informatie voor werknemers vermindert. “Dankzij deze kapitaalinjectie kunnen we verder bouwen aan een betere werkomgeving voor groeiende bedrijven”, zegt Perttu Ojansuu, CEO en oprichter van Happeo. “Daarbij is het eerst de bedoeling dat wij onze positie in de Europese markt versterken en vervolgens opschalen in Noord-Amerika.”

Jelle-Jan Bruinsma, Partner bij Endeit Capital, zegt: "In dit tijdperk van hybride en remote werken, zijn de tools van Happeo meer dan ooit nodig. Bedrijven hebben een dringende behoefte om hun interne communicatie te vereenvoudigen, en we hebben gezien dat bedrijven die dit goed doen beter presteren op de lange termijn."

Thomas Depuydt, Managing Partner bij Smartfin, licht toe: "Happeo heeft een bewezen staat van dienst wat betreft het succesvol helpen van snel bewegende bedrijven bij het creëren van een betere werkcultuur voor hun werknemers. We zijn blij en enthousiast om met hen samen te werken aan hun verdere groei en expansie."

Informatiechaos

Met het platform behouden gebruikers het overzicht over alle informatie afkomstig uit verschillende SaaS tools, waardoor hun zoektijd vermindert. Daarnaast kunnen bedrijven met de oplossing op één plek al hun bestanden en documenten in context hosten. Ojansuu: “Een gemiddeld bedrijf gebruikte in 2021 maar liefst 110 SaaS tools, waardoor werknemers onnodig veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste informatie om hun werk te doen. Bovendien neemt het aantal intern verstuurde berichten tussen werknemers toe naarmate het bedrijf groeit. Dit veroorzaakt chaos in de informatievoorziening. Met Happeo worden belangrijke updates niet meer in afzonderlijke communicatieapplicaties gedeeld, maar op een centrale plek. Hierdoor kunnen werknemers deze gemakkelijk terugvinden en kunnen ze de messaging tools weer voor samenwerking gebruiken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Happeo
Happeo is het intranet dat snelgroeiende bedrijven gebruiken om hun teams te verbinden met de kennis, het nieuws en de tools die ze nodig hebben om hun beste werk te doen. Klanten in alle sectoren gebruiken Happeo als hun oplossing voor informatiechaos. Happeo is al lange tijd een Google-partner en dankzij de onlangs vrijgegeven Microsoft-integratie kan Happeo nu alle organisaties bedienen. Happeo's eigen talenten werken allemaal samen om Happeo's visie van het bouwen van een betere wereld van werk tot een realiteit te maken.
Meer over Happeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.