SAP Nederland opent eerste Experience Center in de Benelux

| SAP | 3 min | 8 november 2019 19:44
Afbeelding: Rinse Tamsma, Kevin Carlyon, Brian Duffy, Jack Mikkers en Twan van den Broek (vlnr) | Copyright: SAP
SAP Experience Center stelt niet technologie, maar klantuitdagingen en businesswaarde centraal

SAP Nederland heeft tijdens een feestelijke ceremonie de deuren geopend van het SAP Experience Center. Hier kunnen klanten, partners en andere geïnteresseerden inspiratie opdoen, samenwerken aan innovaties en leren hoe zij dankzij originele ideeën en moderne technologie als Robotic Process Automation (RPA), machine learning en conversational AI kunnen uitgroeien tot een 'intelligent enterprise'.

De opening past in een wereldwijde strategie waarbij SAP in diverse steden Experience Centers opzet. SAP wil hiermee de grenzen opzoeken en overschrijden van wat mensen denken dat mogelijk is met moderne technologie. Daarnaast biedt het center een vaste locatie voor designthinkingsessies en de ontwikkeling van prototypen. Ook gaat SAP diverse events organiseren waarbij steeds een specifieke technologie centraal staat.

Verschillende ruimten

Het Experience Center is gevestigd in het hoofdkantoor van SAP Nederland in 's-Hertogenbosch. Het is opgedeeld in een aantal ruimten met ieder een specifieke functie, waaronder de:
  • Inspiration Space
    De Inspiration Space is een tentoonstellingsruimte waar diverse interactieve booths en fysieke demo-opstellingen de waarde van technologieën als machine learning, IoT en robotic process automation (RPA) in diverse branches en scenario's belichten. Ook is er ruimte voor enkele concrete cases.
  • Exploration Space
    In de Exploration Space krijgen bezoekers een indruk van de toegevoegde waarde van SAP-technologie voor hun businessprocessen. In deze vierkante ruimte is op iedere muur een aantal videoschermen opgehangen. Ieder scherm staat voor een stap in een volledig end-to-end businessproces. Bezoekers nemen plaats op draaistoelen en krijgen via een rondgang langs de schermen stap voor stap toelichting over de toegevoegde waarde van technologie voor hun business.
  • Creative Space
    Innovaties beginnen met originele ideeën. Dat vereist een grote mate van creativiteit en out-of-the-boxdenken. In de Creative Space krijgen bezoekers hiervoor alle ruimte. Er is voorzien in whiteboards en overlegbankjes, maar bijvoorbeeld ook Lego. De Creative Space is daarnaast de aangewezen plek voor designthinkingsessies.

Innovatiecases

Naast inspirerende fictieve scenario's bevat het SAP Experience Center ook een aantal demo-opstellingen van daadwerkelijk gerealiseerde innovatiecases. Een goed voorbeeld is het smartcityplatform dat SAP samen met Signify, het voormalige Philips Lighting, heeft gerealiseerd. Met behulp van Signify's slimme verlichtingsmanagementsystemen en het SAP HANA-platform leggen steden een solide basis voor een smart city en kunnen zij bijvoorbeeld via 'light on demand' kosten besparen. In het Experience Center is zo'n slimme lantaarnpaal van Signify tentoongesteld; de 'BrightSites smart pole'.

"Met de versnelling van de bevolkingsgroei en verdergaande verstedelijking zien we de roep om en noodzaak voor smart cities snel toenemen. Daarom is het zo belangrijk dat SAP deze Experience Centers opent. Op die manier maken ze mensen bekender met de mogelijkheden die slimme innovaties bieden en versnellen ze de ontwikkeling van smart cities verder, zodat we samen de groeiende uitdaging van de combinatie van bevolkingsgroei en verstedelijking het hoofd kunnen bieden", zegt Hellen van der Plas, hoofd van Signify's activiteiten in de Benelux.

Klantuitdagingen als uitgangspunt

De slogan van de SAP Experience Centers luidt 'Meet, Inspire, Engage'. "We willen met onze centers ontmoetingen realiseren, inspireren en tot actie aanzetten", verklaart Twan van den Broek, customer innovation architect bij SAP Nederland.

Het SAP-portfolio biedt hiervoor een technologische basis, maar vormt niet het uitgangspunt. "We willen juist niet onze eigen oplossingen centraal stellen, maar de probleemstelling en uitdagingen van de klant. En hoe je met innovatie businesswaarde creëert. We passen de gehele beleving dan ook aan op de individuele klant en zijn of haar specifieke business. Technologie is in dat verhaal slechts een hulpmiddel", zegt Van den Broek.

Den Bosch Datastad

Burgemeester Jack Mikkers van 's-Hertogenbosch opende het SAP Experience Center. Volgens hem is het een belangrijke toevoeging voor de stad. "Wij zijn ervan overtuigd dat data en technologie bijdragen aan een veilige, leefbare stad en een hoger welzijnsniveau van zijn bewoners. Daarom zetten we in op Den Bosch Datastad en organiseren we bijvoorbeeld ook Den Bosch Data Week. Het SAP Experience Center past perfect in die visie. Het toont de waarde van data in de dagelijkse praktijk en inspireert tot daden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
SAP
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.