Techleap.nl schiet medische techhelden die corona bestrijden, te hulp met speciaal COVID-19 programma

| Techleap | 2 min | 16 april 2020 17:00
Afbeelding: Geselecteerde tech bedrijven in het COVID-19 Programma | Copyright: Techleap
Nu de uitbraak van het coronavirus zijn tol blijft eisen in de hele wereld, werken healthtech-startups de klok rond om met hun innovatieve oplossingen het verschil te maken voor zorgverleners én patiënt. Vanaf vandaag krijgen acht van deze Nederlandse techhelden daarbij hulp van Techleap.nl en experts. In het eenmalige COVID-19 programma worden ze klaargestoomd om hun oplossing snel op te schalen en beschikbaar te maken voor die mensen die deze nu nodig hebben.

De geselecteerde Nederlandse startups bieden direct een bijdrage aan oplossingen om de impact van COVID-19 te helpen verminderen en bieden cruciale ondersteuning aan degenen die zich inzetten voor de bestrijding ervan. Ze zijn actief in de gebieden: diagnose, patiëntenzorg,levering van apparatuur en infectiebestrijding. De geselecteerde startups zijn: AirBliss+, Caro Health, Games for Health, Happitech, Pulmo Tech, Synappz Digital Healthcare, UV Smart en VFA Technology. Ze leveren producten en oplossingen als het desinfecteren van bijvoorbeeld maskers door UV-licht, thuismonitoring van hartslag om voortijdig corona te detecteren, maar ook een digitaal dagboek om patiënt en familie op de hoogte te houden ter voorkoming van het post intensive care syndrome.

Het vandaag gelanceerde programma biedt drie online sessies aan de betrokken bedrijven. De drie online sessies en uitgebreide intakes zijn er vooral om de grootste obstakels in het schalen van de startups te leren kennen. Samen met het Techleap-team en de experts gaan we deze zoveel mogelijk weg proberen te nemen. 

Nils Beers, CEO Techleap.nl: “In deze crisistijd wil Techleap.nl startups in nood en startups die met hun oplossingen helpen COVID-19 bestrijden, empoweren. Met dit programma willen we de levering van medische oplossingen versnellen naar waar ze het meest nodig zijn.”

Lees hier meer informatie over de geselecteerde startups.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Techleap

Over Techleap

Techleap.nl helpt het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren. Special Envoy voor Techleap.nl is Constantijn van Oranje.
Meer over Techleap

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.