28% van de ouders maakt zich zorgen over schadelijke online content

5 tips: zo bescherm je kinderen tegen online gevaar

| Kaspersky | 3 min | 16 april 2020 17:14
Copyright: Kaspersky
Helaas is niet alles op het internet geschikt voor kinderen en de hoeveelheid schadelijke content neemt snel toe. Zeker in tijden zoals nu met de coronacrisis. Meer dan een kwart van de ouders (28%) met een kind tussen de zeven en twaalf jaar oud, maakt zich dan ook zorgen. Zij beschouwen gewelddadige en seksuele inhoud als de belangrijkste online risico’s voor hun kinderen. Zo blijk uit Kaspersky's Family Report.
 
Om het risico dat kinderen op ongepaste inhoud stuiten te verkleinen, probeert meer dan een kwart van de ouders (28%) de tijd die kinderen online doorbrengen te reguleren. Meer dan de helft (58%) vindt dat ze het internetgebruik van hun kinderen moeten controleren. Toch kunnen kinderen per ongeluk toegang krijgen tot schadelijke inhoud. Software voor ouderlijk toezicht kan de risico's van het tegenkomen van online schadelijke inhoud tot een minimum beperken. 

Tips ouderlijk toezicht apps

Hoe kies je de juiste applicatie voor ouderlijk toezicht? En misschien nog wel moeilijker; hoe leg je aan je kinderen uit waarom dergelijke software nodig is? Kaspersky raadt aan de volgende stappen te nemen:
  • Zorg ervoor dat alle software voor ouderlijk toezicht die je installeert, wordt ontwikkeld door een gerenommeerd bedrijf. Dan ben jij gerustgesteld en jouw kind kan veilig online blijven.
  • Controleer of de applicatie voor ouderlijk toezicht de optie heeft om later te configureren. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om instellingen aan te passen aan jouw voorkeuren.
  • Check of de app verschillende opties heeft om de activiteiten van jouw kind online te controleren - zoals blokkeren, waarschuwen of gewoon gegevens verzamelen. Zo kun je zelf bepalen wat het beste werkt voor jou en jouw kind.
  • Bekijk welke andere functies de software voor ouderlijk toezicht biedt. Verschillende apps beschermen je kind niet alleen, maar ook offline - in de echte wereld. Dit kan bijvoorbeeld met GPS. Hiermee is het mogelijk te volgen waar je kind is en je kunt instellen hoe laat je kind op een bepaalde plaats moet zijn (bijvoorbeeld school, buitenschoolse activiteiten, enz.).
  • Maak er geen geheim van dat je software op het apparaat van je kind installeert en probeer de dialoog hierover aan te gaan met je kind.

Kaspersky kleurplaat

Naast online bescherming, biedt Kaspersky ook graag offline fun en ontwikkelde daarom een kleurplaat. Kinderen krijgen zo even pauze van het scherm. De kleurplaat is hier te downloaden.

AV-Comparatives Parental Control Review 2019

AV-Comparatives voert elk jaar certificeringstests uit voor verschillende leveranciers van software voor ouderlijk toezicht. Om gecertificeerd te worden, moet een product minstens 98% van de pornografische websites blokkeren, niet meer dan een paar valse alarmen hebben op kindvriendelijke websites en geen ernstige bugs hebben die tijdens de beoordeling worden ontdekt.
 
De uitkomst van de AV-Comparatives Parental Control Review 2019 is hier te bekijken. Meer informatie over Kaspersky Safe Kids en de functies ervan is hier beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Kaspersky

Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.