CM.com lanceert als eerste RCS (Rich Communication Services) in Duitsland

Primeur voor Duitse CM.com-klanten dj Brennan Heart en Lieferando, een dochteronderneming van Takeaway.com

| CM.com | 3 min | 17 april 2020 12:37
Gewaardeerd
Afbeelding: RCS Brennan Heart | Copyright: CM.com
CM.com, een wereldwijde aanbieder van Conversational Commerce, lanceert in samenwerking met Vodafone Duitsland, RCS (Rich Communication Services) in Duitsland. RCS is de nieuwe generatie SMS-berichten, die bedrijven in staat stelt om op een rijkere manier te communiceren met de consument. Een RCS-bericht kan plaatjes en knoppen bevatten, waardoor de consument in de conversatie eenvoudig keuzes kan maken. Ook voorkomt RCS fraude, doordat de afzender van de berichten geverifieerd kan worden. CM.com biedt bedrijven de tools, die nodig zijn om het RCS-kanaal volledig te benutten. RCS is vanaf nu beschikbaar voor Duitse bedrijven. Lieferando en dj Brennan Heart zetten als eerste Duitse merken RCS in als nieuw kanaal.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com: “Duitsland is voor ons een belangrijke markt in Europa. Het is daarom een mooi startpunt om de technologie daar, samen met onze partner Vodafone, te implementeren. Eerder hebben we samen met Booking.com RCS gelanceerd in de Verenigde Staten. RCS stelt elk merk in staat om Conversational Commerce toe te passen in hun bedrijfsprocessen. Zo zal de consument meer gemak ervaren in de customer journey.”

De RCS-expertise en het wereldwijde netwerk van Vodafone, in combinatie met de applicaties van het CM.com platform, hebben bewezen een succesvolle formule te zijn. De GSMA voorspelt wereldwijd voor medio 2020 500 miljoen actieve RCS-gebruikers per maand. Volgens Mobilesquared, een market intelligence bureau voor business messaging, zal RCS officieel 's werelds grootste zakelijke messaging platform worden. Met meer dan twee miljard gebruikers goed voor 50 procent van het totale aantal smartphonegebruikers.

Michael Reinartz, Directeur Innovatie & Consumer Services bij Vodafone Duitsland: "We zijn erg enthousiast dat we in Duitsland als eerste RCS business messaging aan zakelijke klanten kunnen aanbieden. Het is voor organisaties een krachtige nieuwe manier om met hun klanten in contact te komen, waar die klant zich ook bevindt. Met behulp van ons platform kunnen bedrijven rijke reclamecampagnes delen en digitale klantenservice of verkoop direct binnen de native messaging-app aanbieden. Door de voordelen van SMS en moderne messaging applicaties samen te brengen, is Business Chat onze messaging hub van de toekomst.”

Lieferando: verhoging van betrouwbaarheid en conversie door RCS

Lieferando, een dochteronderneming van Takeaway.com, zet RCS in zodat klanten op een laagdrempelige manier hun app kunnen installeren. Een installatieknop voor de app in een RCS-bericht zorgt voor een betere klantervaring en uiteindelijk voor een hogere conversie. De afzender wordt daarnaast geverifieerd, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

Brennan Heart: fan engagement via RCS

Artiest, producer en dj Brennan Heart gebruikt RCS om de betrokkenheid van zijn fans te vergroten. De dj zet RCS in om fans in Duitsland tickets te laten kopen, naar zijn nieuwste track te luisteren en de aftermovie van de show te bekijken. Door gebruik te maken van RCS-technologie was de fan engagement drie keer hoger dan via traditionele Mail of SMS. Tom van den Tillaer, Management Brennan Heart: "We zijn enthousiast over het potentieel van RCS en de innovatieve, uitgebreide mogelijkheden die we nu in onze communicatie kunnen toepassen.”

Bedrijven die CM.com gebruiken kunnen zich aanmelden om RCS te testen via: https://www.cm.com/products/text/rcs-business-messaging/.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over CM.com

CM.com is een Conversational Commerce platform dat bedrijven en merken verbindt met de mobiele telefoons van miljarden consumenten wereldwijd. Het bedrijf biedt Messaging kanalen, zoals SMS, RCS, WhatsApp en Apple Business Chat in combinatie met een Customer Data Platform en andere platformfunctionaliteiten. CM.com is het eerste CPaaS-platform ter wereld met geïntegreerde betalingsfunctionaliteit. Vele klanten vertrouwen op de producten van CM.com voor betere marketing, betere sales en betere service aan hun klanten.
Meer over CM.com

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.