MobileIron stelt gratis mobiele apps en databeveiliging beschikbaar voor frontline hulpverleners in de zorg, nooddiensten, handhaving en alle andere marktsegmenten

| MobileIron | 3 min | 17 april 2020 12:45
Copyright: MobileIron
Iedere organisatie kan tot 15 juni 2020 onbeperkt en kosteloos medewerkers en devices koppelen aan MobileIron’s UEM platform, zodat veilige toegang tot belangrijke apps en productiviteitstools zoals Patiënten/Cliënten dossiers en Servicetools gewaarborgd is MobileIron (NASDAQ:MOBL), het bedrijf dat als eerste een zakelijk mobile-centric, zero trustplatform ontwikkelde, heeft bekendgemaakt dat organisaties verdeeld over alle verschillende marktsegmenten gebruikmaken van MobileIron’s uitgebreide unified endpoint management (UEM) platform om devices van hun medewerkers en hulpverleners te beveiligen. Het resultaat is dat deze medewerkers efficiënter kunnen werken.

“Wij willen organisaties helpen om hun medewerkers uit te rusten met de tools die ze nodig hebben om succesvol te zijn, terwijl ze tegelijkertijd beter beveiligd worden tegen een groeiend aantal dreigingen,” zegt Brian Foster, SVP of product management bij MobileIron. “We bevinden ons middenin de coronacrisis, en op dit moment zijn hulpverleners in de zorg, bij overheidsinstellingen, brandweer, politie, spoedeisende hulp en retail belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd ervaren deze medewerkers een enorme werkdruk. MobileIron biedt deze belangrijke groep medewerkers veilige toegang tot de bedrijfsapps- en -data die ze nodig hebben om hun werkzaamheden uit te voeren.”

Dankzij MobileIron’s UEM platform hebben organisaties uitgebreide controle over hun bedrijfsdata en kunnen onder andere frontline hulpverleners hun productiviteit verhogen. Het UEM platform van MobileIron valideert ieder device, bekijkt de gebruikerscontext, controleert app-autorisatie, controleert het netwerk en detecteert dreigingen en lost deze op, voordat een device of gebruiker veilige toegang wordt verleend. Zo wordt data continu bewaakt en beschermd, zowel op het device als op het netwerk, waardoor een veilige mobiele werkervaring ontstaat.
 
“Uit gegevens van IDC blijkt dat meer dan een derde van de zakelijke mobiele devices wordt gebruikt als frontline hulpverlener device,” zegt Phil Hochmuth, Program Vice President, Enterprise Mobility and Client Endpoint Management, IDC. “Organisaties hebben een Unified Endpoint Management-oplossing nodig om deze devices op grote schaal te kunnen beheren. Met platforms zoals dat van MobileIron, kan de IT-afdeling organisaties ondersteunen om devices veilig te houden, terwijl frontline medewerkers toegang hebben tot zakelijke gegevens, waar en wanneer zij die nodig hebben.”
 
Hieronder enkele voorbeelden van organisaties die succes hebben geboekt met MobileIron:
  • Signature HealthCARE: Zorgmedewerkers gebruiken dankzij MobileIron beveiligde mobiele devices voor veilige toegang tot patiëntendossiers, verminderen het handmatige papierwerk en verbeteren de zorgresultaten. Deze medewerkers bieden levensreddende hulpverlening aan patiënten die niet vervoerd kunnen worden naar een ziekenhuis en dus thuisverzorging nodig hebben.
  • Australische politieafdeling met meer dan 10.000 agenten: Politieagenten gebruiken iPads die beveiligd zijn door MobileIron om op locatie toegang te hebben tot belangrijke apps en informatie, waardoor administratief werk wordt verminderd en agenten zich kunnen focussen op hun missie om één van de grootste staten van Australië veilig te houden.
  • Amerikaanse overheidsinstelling gericht op rampenbestrijding: Personeel gebruikt derived credentials op hun mobiele devices om eenvoudig in te kunnen loggen bij belangrijke apps, zodat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van gebruikersnamen en wachtwoorden.
  • Europees transportbedrijf met meer dan 11 miljoen passagiers per jaar: Treinmachinisten en -beheerders gebruiken door MobileIron beveiligde mobiele devices en apps om klantervaringen te verbeteren door onderhoudstijden te beperken en operationele efficiëntie te verhogen, zowel aan boord van de trein als in de opslag.  
MobileIron UEM biedt de IT-afdeling de mogelijkheid om toegang te verlenen aan individuele groepen en gebruikers op basis van rollen via een enkele beheerconsole, wat belangrijk is omdat frontline medewerkers vaak gebruikmaken van dezelfde apparaten. Organisaties kunnen het gebruik van MobileIron UEM uitbreiden met technologieën zoals zero sign-on (ZSO)-authenticatie voor gebruikers en devices, multi-factor authenticatie (MFA) en mobile threat defense (MTD).
 
Het aanmelden van nieuwe frontline medewerkers en devices in een nieuwe of bestaande MobileIron UEM omgeving is kosteloos tot 15 juni 2020. Meer informatie is hier te vinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over MobileIron

MobileIron (NASDAQ:MOBL) herdefinieert enterprise security met het eerste zakelijke mobile-centric, zero trustplatform, gebouwd op het fundament van unified endpoint management (UEM) zodat toegang beveiligd is en gegevens beschermd zijn binnen enterprise-organisaties zonder perimeters. Zero trust gaat ervanuit dat slechte elementen zich binnen in het netwerk bevinden en een veilige toegang alleen kan worden verzekerd door een “never trust, always verify”-aanpak. MobileIron gaat verder dan identiteitsbeheer en gateway-aanpak door een uitgebreid aantal kenmerken te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Een mobile-centric, zero trustaanpak valideert het device, staaft gebruikerscontext, controleert applicatie-autorisatie, verifieert het netwerk, en detecteert dreigingen en lost deze op voordat een device of gebruiker veilige toegang wordt verleend.

Het securityplatform van MobileIron bouwt voort op de prijswinnende en toonaangevende unified endpoint management (UEM)-mogelijkheden en voegt daar zero trust-technologieën aan toe, waaronder zero sign-on (ZSO), multi-factor authentication (MFA) en mobile threat defense (MTD). Klanten, waaronder ’s werelds grootste financiële instellingen, inlichtingendiensten en andere organisaties die moeten voldoen aan strenge regelgeving, hebben gekozen voor MobileIron om een naadloze en veilige gebruikerservaring mogelijk te maken door alleen geautoriseerde gebruikers, devices, apps en diensten toegang te geven tot zakelijke bronbestanden.
Meer over MobileIron

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.