HPE maakt $2 miljard vrij voor financieringsprogramma’s tijdens coronapandemie

Initiatieven van HPE Financial Services helpen bedrijven om kosten te spreiden, geld uit assets te genereren en betalingen af te stemmen op implementatieschema’s

| HPE | 4 min | 17 april 2020 15:42
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt aan dat HPE Financial Services (HPEFS) meer dan $2 miljard aan financiering opzijzet om klanten te helpen met financiële uitdagingen tijdens de COVID-19-crisis. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het beschermen van de cashflow of de liquiditeit. HPE Financial Services introduceert daarnaast initiatieven als het Payment Relief Program. Dankzij dit programma kunnen klanten nieuwe technologie aanschaffen terwijl de financiële druk wordt beperkt in deze onzekere tijden.
 
De $2 miljard aan HPEFS-financiering wordt ingezet om klanten te helpen hun bedrijfscontinuïteit te waarborgen en zich aan te passen aan de huidige omstandigheden, door middel van nieuwe financieringsoplossingen en door de IT-infrastructuur om te zetten naar nieuwe kapitaalbronnen. Dankzij het nieuwe Payment Relief Program hoeven klanten bij de aanschaf van technologie gedurende de eerste acht maanden slechts 1 procent van de contractwaarde te betalen. Daarmee wordt meer dan 90 procent van de betalingen uitgesteld tot 2021. Vanaf 2021 bedraagt elke maandelijkse betaling ongeveer 3,3 procent van de totale contractwaarde. Vanwege de financiële impact van de COVID-19-crisis kan dit initiatief voor veel bedrijven een redder in nood zijn. 

“Het is een uitdagende tijd om een bedrijf te leiden. Meer dan ooit spelen IT-leiders en CFO's een centrale rol bij het waarborgen van de financiële gezondheid en continuïteit van een bedrijf”, aldus Irv Rothman, President en CEO van HPE Financial Services. "Bij HPE Financial Services zetten we ons in om bedrijven te helpen bij het afstemmen van hun prioriteiten vanuit een IT-economisch perspectief. We helpen ze aan concrete oplossingen waarmee ze verder kunnen."

Veel bedrijven hebben dringend behoefte aan het beschermen van hun cashflow en willen kosten uitstellen of besparen. Tegelijkertijd willen ze capaciteits- en leveringsproblemen voorkomen.
 
“Zowel grote als kleine bedrijven hebben tijdens deze crisis hulp nodig, in welke branche dan ook. IDC adviseert organisaties zich te concentreren op twee dringende behoeften: kapitaalbehoud en het gebruik van flexibele betaalopties zoals leasing of As-a-Service. Dit om te voldoen aan capaciteitsvereisten met beperkte financiële impact”, aldus Susan Middleton, IDC Research Director, Flexible Consumption and Financing Strategies for IT-infrastructuur. "Door 2 miljard dollar vrij te maken voor financiering en gebruik te maken van een breed portfolio aan flexibele betaaloplossingen, helpt HPE Financial Services bedrijven de impact van de COVID-19-crisis te beperken."
 
HPE Financial Services rolt de volgende programma's uit om deze uitdagingen aan te pakken: 

Cash genereren uit bestaande assets

HPE Financial Services helpt klanten om waarde uit hun huidige technologie te halen door bestaande aangekochte IT-middelen om te zetten in kapitaal dat gebruikt kan worden om nieuwe, verbeterde technologie aan te schaffen. HPE Financial Services kan ook overtollige, nieuwe technologie terugkopen als een klant deze niet langer nodig heeft. De afgelopen twee jaar heeft HPE Financial Services op deze manier meer dan $642 miljoen teruggebracht naar de budgetten van klanten. 

Uitgaven uitstellen of reduceren

Naast het HPEFS Payment Relief Program maakt het team ook een betalingsstructuur mogelijk waarbij een betaling met 90 dagen uitgesteld kan worden. Daarmee geeft HPE meer ruimte aan de mogelijk krappe budgetten van klanten. Deze optie voor uitstel van betalingen is beschikbaar bij de aankoop van nieuwe technologie en geldt alleen voor geselecteerde hardware en software, softwaretoepassingen, services en installatiepakketten. 

Afstemmen van betalingen met productie

HPE Financial Services biedt klanten een gefaseerd implementatieprogramma zodat ze nu compute- en storagecapaciteit kunnen aankopen en de flexibiliteit hebben om systemen te configureren, testen en gereedmaken voordat ze betalen. Op deze manier kunnen klanten hun business voortzetten zonder de beperkingen te ervaren die de huidige crisis heeft op de budgetcyclus of implementatietermijnen. Het implementatieschema kan over twaalf maanden worden verspreid. 

Verminderen van capaciteitsdruk of leveringsvertragingen

HPE Financial Services biedt gecertificeerde, gebruikte HPE-technologie aan, geschikt voor verschillende situaties. Een volledig portfolio van datacenterapparatuur, zoals componenten, onderdelen, halffabricaten, functie-upgrades of hele systemen, zijn standaard of op maat geconfigureerd beschikbaar om aan het budget of de omstandigheden van de klant te voldoen. Deze technologie voldoet aan de HPE OEM-standaarden en wordt geleverd met een garantie van 30 dagen die geldt voor extra HPE-onderhoud en -ondersteuning. 

Mogelijkheden om te huren voor een korte periode

Veel klanten ervaren ook een capaciteitsdruk of leveringsvertragingen. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is dat bedrijven niet altijd meteen klaar zijn voor een thuiswerkopstelling. Ze hebben technologie nodig om personeel op afstand te kunnen laten werken. HPE Financial Services kan helpen door gebruikte HPE-technologie te verhuren voor drie tot twaalf maanden. Nieuwe pc’s kunnen voor twaalf maanden gehuurd worden. Deze technologie is in de fabriek geconfigureerd volgens klantspecificaties, beschikbaar met garantie en komt ook in aanmerking voor HPE Pointnext Services-ondersteuning.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

HPE

Over HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.