Motorola zet Thales-technologie in voor nieuwe ‘eSim-only’ smartphone

| Thales | 2 min | 20 april 2020 18:03
Copyright: Thales
Voor de gloednieuwe Motorola razr koos communicatietechnologiebedrijf Motorola voor de Thales embedded SIM (eSIM). De Motorola razr is de eerste opvouwbare smartphone die uitsluitend vertrouwt op deze compacte oplossing voor veilige mobiele connectiviteit. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, maakt de eSIM een nieuwe generatie van verbonden consumentendevices mogelijk. De technologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt in smartphones, wearables en PC’s.

Kwaliteiten eSIM

Designers streven tegenwoordig naar vernieuwende ultra-platte devices. De eSIM doet meer dan enkel het besparen van de schaarse ruimte. De ingebouwde SIM stelt gebruikers in staat om hun mobiele netwerkabonnementen, die veilig zijn opgeslagen op de eSIM, op afstand aan te bieden en bij te werken. Dit wordt ook wel remote SIM provisioning genoemd. Abonnees hoeven geen fysieke SIM-kaarten meer in te voeren, omdat ze profiteren van een volledig gedigitaliseerde dienst.

Thales embedded SIM voor Motorola voldoet aan de specificaties van de GSMA voor SIM-voorziening op afstand. Deze universele aanpak stelt fabrikanten in staat om nieuwe productklassen aan te bieden op basis van deze gemeenschappelijke embedded SIM-architectuur. Om dit ecosysteem te ondersteunen, hebben meer dan 200 mobiele operators in bijna 90 landen eSIM-diensten voor consumenten gelanceerd, of zijn ze van plan dit te doen.

Neil Shah, VP Research, Counterpoint Research: “De verwachting is dat er in de komende jaren meer dan 2,8 miljard eSIM-only smartphones in gebruik worden genomen. De markt van eSIM-smartphones groeit snel gezien de toenemende adoptie over de prijsklassen heen. Dat biedt meerdere voordelen voor smartphone fabrikanten, exploitanten en gebruikers van eSIM.”

Emmanuel Unguran, EVP Mobile Connectivity Solutions bij Thales: "Het besluit van Motorola om voor hun topproduct enkel met eSIM te werken, weerspiegelt het vertrouwen van het bedrijf in deze uiterst ruimtebesparende aanpak om mobiele connectiviteit te beveiligen. Het toont ook vertrouwen in Thales, wereldleider op het gebied van eSIM-technologie en aanverwante diensten voor abonnementenbeheer en een van de ontwikkelaars van de nieuwste GSMA-specificaties voor provisioning op afstand.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Thales

De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.