Global AI Community benoemt Willem Meints tot board member

| Info Support | 2 min | 21 april 2020 13:22
Afbeelding: Willem Meints, Technology Advocate Info Support | Copyright: Info Support
Willem Meints (35), Technology Advocate bij Info Support, is begonnen als board member van de Global AI Community, een wereldwijde organisatie die iedereen met een passie voor kunstmatige intelligentie (AI) met elkaar verbindt. Willem zal in deze functie regelmatig als het gezicht van de vrijwilligersorganisatie op de voorgrond treden, meehelpen bij de coördinatie van wereldwijde meet-ups, open source initiatieven via de website in de spotlights zetten of lesmateriaal aanbieden aan de ongeveer 12.000 leden van de organisatie.

Willem is één van de zes board members die allemaal actief zijn in andere delen van de wereld, waardoor de Global AI Community 24/7 bereikbaar is voor geïnteresseerden. De organisatie bestaat nu drie jaar en wil AI voor iedereen toegankelijk maken door kennisdeling zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doet de club onder meer door lokale bijeenkomsten over de hele wereld te ondersteunen en jaarlijks een drietal wereldwijde initiatieven op te zetten. Het gaat daarbij om workshops, lezingen of de uitwisseling van ervaringen.

Een van die wereldwijde initiatieven vond deze maand plaats: een livestream van 30 uur waarbij elk uur een andere spreker – onder meer van gerenommeerde bedrijven als Facebook en Microsoft – het wereldwijde publiek toesprak. Het event werd uitgezonden op onder meer Facebook, Youtue en Twitch en voornamelijk bezocht door developers, data scientists en technici waarbij ervaring geen rol speelt; zowel studenten als deskundigen met meer dan twintig jaar ervaring laten zich in de community zien.

Imiddels is Willem bijna 13 jaar werkzaam voor Info Support waar hij als Technology Advocate klanten adviseert bij het implementeren van nieuwe technieken rondom onder andere AI. Hij is bovendien door Microsoft erkend als MVP op het gebied van AI en schrijver van het boek Deep Learning with Microsoft Cognitive Toolkit Quick Start Guide: A practical guide to building neural networks using Microsoft’s open source deep learning framework.

De kersverse board member is trots op zijn benoeming, omdat hij vindt dat we informatie over AI zo breed mogelijk beschikbaar moeten stellen.


“Dat is via onze organisatie voor iedereen mogelijk zolang je maar over een laptop beschikt. Ik ben dankbaar dat Info Support me steunt in de missie om AI voor iedereen toegankelijk te maken door tijd en ruimte beschikbaar te stellen.”

Meer informatie over Info Support en de Global AI Community is te vinden op de speciale webpagina van Info Support: Global AI Community.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Info Support

Info Support is specialist in maatwerksoftware, data solutions, beheer en trainingen en is vooral actief in de sectoren energie, mobiliteit, fintech, zorg, industrie en agrifood.
Meer over Info Support

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.