SAP kondigt resultaten eerste kwartaal 2020 aan

| SAP | 2 min | 21 april 2020 17:05
Gewaardeerd
SAP heeft zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2020 bekendgemaakt.

Financiële resultaten Q1 2020

De belangrijkste financiële resultaten zijn:
  • In het eerste kwartaal steeg de cloudomzet met 29% in vergelijking tot dezelfde periode het jaar ervoor tot 2,01 miljard euro (IFRS). Dit betekent een stijging van 27% tot 2,01 miljard euro (non-IFRS) en 25% (non-IFRS bij gelijke valutakoersen).
  • De omzet uit softwarelicenties daalde in vergelijking tot het eerste kwartaal in 2019 met 31% tot 451 miljoen euro (IFRS en non-IFRS) en 31% (non-IFRS bij gelijke valutakoersen).
  • De opbrengsten uit cloud en software stegen op jaarbasis met 7% tot 5,40 miljard euro (IFRS). Dit betekent respectievelijk een stijging van 6% tot 5,40 miljard euro (non-IFRS) en 5% (non-IFRS bij gelijke valutakoersen).
  • De totale opbrengsten stegen ten opzichte van Q1 2019 met 7% tot 6,52 miljard euro (IFRS). Dat is een stijging van 7% tot 6,52 miljard euro (non-IFRS) en 5% (non-IFRS bij gelijke valutakoersen).
  • Het aandeel van de meer voorspelbare omzet steeg met ongeveer 4 procentpunten op jaarbasis tot ongeveer 76% in het eerste kwartaal.
  • Zoals verwacht is de IFRS-operationele winst in het eerste kwartaal aanzienlijk gestegen. Dit was voornamelijk als gevolg van een aanzienlijk lagere impact van de herstructureringskosten en de op aandelen gebaseerde compensatiekosten. De bedrijfswinst steeg in vergelijking tot het jaar ervoor met meer dan 100% tot 1,21 miljard euro (IFRS), met 1% tot 1,48 miljard euro (non-IFRS) en daalde met 1% (non-IFRS bij gelijke valutakoersen).
  • De operationele marge steeg met 20,8 procentpunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 18,5% (IFRS). Deze daalde met 1,3 procentpunten op jaarbasis tot 22,7% (non-IFRS) en met 1,3 procentpunten tot 22,7% (non-IFRS bij gelijke valutakoersen).

Financieel gezond blijven

De activiteiten in de eerste twee maanden van Q1 2020 waren gezond. Omdat de impact van de COVID-19-crisis tegen het einde van het kwartaal snel toenam, is een aanzienlijk deel van de nieuwe activiteiten uitgesteld. Dit komt met name tot uiting in de daling van de omzet die afkomstig is uit softwarelicenties.

SAP heeft echter snel gereageerd op de nieuwe situatie door het toepassen van virtuele salesopties en een implementatiestrategie op afstand. Om de winstgevendheid te beschermen, vertraagt SAP het aannemen van nieuwe werknemers en vermindert het de discretionaire uitgaven. Daarnaast bespaart het concern op reiskosten en het opzetten van virtuele evenementen.

SAP blijft zich inzetten voor zijn langetermijnstrategie en -vooruitzichten en blijft investeren in innovatie. Het concern verwacht dat de COVID-19-crisis zijn concurrentiepositie juist zal versterken.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
SAP
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.