Snellere cloud-innovatie dankzij strategische samenwerking F5 en Amazon Web Services

| F5 Networks | 2 min | 11 november 2019 13:09
F5 en Amazon Web Services (AWS) hebben een meerjarige strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten, waardoor klanten F5 kunnen gebruiken voor nieuwe cloud-native applicatie-workloads. Daarnaast zijn bestaande F5-investeringen in AWS makkelijker uit te breiden en rendabeler te maken.
 
De applicatieservices van F5 zorgen voor prestaties en security van miljoenen applicaties wereldwijd. Door de overeenkomst is de volledige suite van F5 SaaS en cloud-native services in te zetten voor het migreren, bouwen, beveiligen en aansturen van applicaties op AWS. Dankzij de gestructureerde samenwerking profiteren gebruikers van een consistent en schaalbaar model voor hun applicaties, terwijl ze makkelijk kunnen werken met innovaties om migraties en aansturing van apps in de cloud te vereenvoudigen.
 
F5 en AWS werken al jaren samen, maar dit is de eerste strategische overeenkomst (Strategic Collaboration Agreement) die AWS sluit met een onafhankelijke softwareleverancier in security en networking. Het betekent dat beide bedrijven nauwer gaan samenwerken om bedrijven te helpen met digitalisering, waarbij ontwikkelaars en DevOps-teams applicaties sneller kunnen bouwen en uitrollen in AWS dankzij F5-services. Door de samenwerking tussen F5 en AWS-teams ontstaan best practices die eindgebruikers helpen met de inzet van bijvoorbeeld F5 Cloud Services en NGINX.
 
“Bedrijven die voor de levering en beveiliging van hun applicaties op F5 vertrouwen willen dat graag ook in AWS kunnen doen”, aldus Mike Clayville, VP worldwide commercial sales en business development bij Amazon Web Services, Inc. “Deze strategische samenwerkingsovereenkomst brengt de bestaande samenwerking op een hoger niveau. Klanten kunnen nu met F5-ondersteuning nieuwe cloud-native applicaties ontwikkelen op AWS en verschillende bedrijfskritische workloads zoals SAP en Windows naar AWS overzetten.”
 
Dankzij de overeenkomst kunnen bedrijven makkelijk overstappen naar F5 Cloud Services voor performance en security services, BIG-IP Virtual Edition, de softwaregebaseerde laag 4-7 applicatielevering en security services, NGINX, voor lichtgewicht, schaalbaar API-management, Silverline, het cloud-gebaseerde managed services platform voor bescherming tegen applicatierisico’s en Aspen Mesh, een volledig ondersteunde service mesh gebouwd op Istio.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over F5 Networks
F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle.
Meer over F5 Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.