Altair verbetert realtime data monitoren en analyseren

| Altair | 2 min | 23 april 2020 11:12
Afbeelding: Screenshot Panopticon Streams | Copyright: Altair
Altair introduceert een update van het Panopticon-platform voor het monitoren en analyseren van realtime handels- en marktinformatie. Daarmee verbetert deze leverancier van software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyse de performance en flexibiliteit voor het monitoren en analyseren van realtime data. Panopticon is een schaalbare cloud-oplossing die zowel het streamen en visualiseren van data vereenvoudigt, als het implementeren van gebruikerscontent, dashboards en applicaties.

Elektronische handelsinformatie

Panopticon wordt veel toegepast voor het monitoren en analyseren van grote hoeveelheden snel veranderende data, zoals de elektronische handelsinformatie van banken en assetmanagers. Maar ook voor de operationele data-analyses van productiebedrijven, logistieke dienstverleners, telecomproviders en energiebedrijven. Panopticon 2020 is direct beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten, via Altair’s flexibele licentiemodel.

Samenvatting nieuwe functionaliteit

De nieuwe versie van Panopticon biedt onder andere de volgende functionaliteit:
  • content beheren en goedkeuren, databronnen voorbereiden en interactieve dashboards creëren via een intuïtieve gebruikersinterface in standaard webbrowsers
  • content naadloos distribueren over serverclusters
  • verbeterde controle over dashboards en workbooks
  • 100-voudige snelheidsverbetering voorj het integreren van Python-libraries met behulp van Apache Arrow (een meertalig ontwikkelingsplatform voor in-memory data)
  • profiteren van de aanzienlijk snellere performance van ‘time series’ en ‘tick databases’ die gebruikt worden door handelaren op de kapitaalmarkt, waaronder Kx kdb+ en OneTick

Tijdreeksen in milliseconden monitoren

“Onze klanten die Panopticon gebruiken behoren tot de professioneelste gebruikers van systemen voor data-analyses in de wereld”, zegt Sam Mahalingam, CTO van Altair. “Wij hebben nauw met hen samengewerkt voor het definiëren van de nieuwe architectuur en functionaliteit van het platform. Met Panopticon kunnen zij alle data van tijdreeksen en een willekeurig aantal realtime streaming feeds van diverse toepassingen binnen milliseconden monitoren. We leven in een realtime wereld en met Panopticon bieden wij een integraal inzicht voor de hele levenscyclus van applicaties en het meest schaalbare cloud-platform voor streaminganalyses in de markt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Altair

Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.