Volop multi-cloud gebruik in EMEA, maar kennis en kunde blijven achter

Meerendeel ondernemingen profiteert van voordelen

| F5 Networks | 2 min | 23 april 2020 15:58
Afbeelding: The State of Application Services in 2020 | Copyright: F5 Networks
EMEA loopt voorop als het gaat om het gebruiken van multi-cloud omgevingen, maar er blijft een kennisachterstand. Deze trend is al langer gaan, en komt in het meest recente State of Application Services rapport, een jaarlijks onderzoek van F5 Networks, nog altijd naar voren. De EMEA-regio kent de meeste bedrijven (88 procent) die gebruikmaken van multi-cloud omgevingen, op de voet gevolgd door de Amerikaanse regio en Azië-Pacific.

Iets meer dan de helft (54 procent) van de ondervraagde EMEA-bedrijven stelt dat cloud in al zijn verschijningsvormen de belangrijkste strategietrend is de komende twee tot vijf jaar. Bij 27 procent van de bedrijven draait meer dan de helft van hun applicaties in de cloud.

Vraagstukken

De uitdagingen zitten onder meer in cloud security, concreet vormgegeven door een kennisachterstand die in vrijwel de hele industrie wordt gezien. Twee derde van de organisaties in EMEA en Amerika stelt dat ze een tekort aan security-talent hebben. De Azie-Pacific regio spant de kroon  met 76 procent. Slechts 15 procent is volledig overtuigd dat ze een aanval op de applicatielaag in de cloud succesvol kunnen weerstaan tegenover 30 procent in een eigen datacenter en 20 procent in colocaties. 

Een derde van de respondenten loopt tegen compliancy-regels aan bij het beheren van applicaties in multi-cloud omgevingen. EMEA scoort hier hoger op dan andere regio’s, vermoedelijk door de invoering van de GDPR. Andere uitdagingen zijn bescherming tegen aanvallen en het overzetten van applicaties tussen clouds en datacenters.

Hoewel veel bedrijven kiezen voor een per-app aanpak in de overstap naar de cloud, blijkt uit het rapport dat veel organisaties het lastig blijven vinden om beveiliging over verschillende applicatie-omgevingen heen uit te rollen. Er is dan ook een grote diversiteit is aan applicatieportfolio’s. Volgens de respondenten is de client-server architectuur het meest prominent en faciliteert het 34 procent van de applicaties. Three-tier web applicaties komen op een tweede plek (26 procent). Nieuwe mobiele (14 procent) en microservices/cloud-native (15 procent) architecturen worden populairder, maar traditionele mainframes/monoliths zijn ook nog altijd in gebruik (11 procent).

“Inflexibele, one-size fits all oplossingen werken niet meer; steeds meer bedrijven nemen beslissingen op een ‘per-app’ niveau. De heterogene mix aan applicatie-architecturen die daarmee ontstaat, geeft aan dat multi-cloud de norm is”, aldus Brett Ley, Senior EMEA Cloud Director, F5 Networks. “Daarbij is het wel een wens voor organisaties om het als single applicatie-architectuur of uniforme infrastructuur te benaderen. Daarom zijn applicatieservices die omgevingonafhankelijk zijn zo belangrijk. Alleen op die manier bereik je een consistente performance en security.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over F5 Networks

F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle.
Meer over F5 Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.