‘World Situation Room’ visualiseert wereldwijde impact coronavirus

| Toucan Toco | 1 min | 24 april 2020 14:16
Afbeelding: COVID-19 Trends screenshot | Copyright: Toucan Toco
Toucan Toco en CashStory hebben hun expertise ingezet om data over de coronacrisis door middel van datavisualisatie beter leesbaar en voor iedereen toegankelijk te maken. De applicatie World Situation Room (https://worldsituationroom.com/) toont nauwkeurige en relevante informatie over de impact van het Covid-19 virus op de wereldwijde gezondheid en economie in een interactief dashboard.

World Situation Room visualiseert updates over de wereldwijde verspreiding van de Covid-19-pandemie, met onder andere het aantal bevestigde besmettingen en genezen verklaarde patiënten. Door deze gegevens in een interactief dashboard weer te geven worden trends inzichtelijk, net als een ranking van de verschillende landen waar besmettingen zijn vastgesteld.

Daarnaast toont het dashboard informatie over de wereldwijde economische impact van de coronacrisis, met data over aandelen, grondstoffen, valuta’s en algemene economische indicatoren.

Gebruikers van het interactieve dashboard kunnen de informatie naar wens op globaal of nationaal niveau bekijken.

De applicatie is een bètaversie, er wordt gewerkt aan het toevoegen van onder andere rentetarieven, logistiek en supply chain updates en het tonen van financiële concessies verleend door regeringen ter ondersteuning van handel en industrie. 

“In een tijd van ongekende onzekerheid en volatiliteit, is het onze missie om één bron te bieden van nauwkeurige en up-to-date informatie over gezondheids- en economische ontwikkelingen,” aldus Baptiste Jourdan, oprichter van Toucan Toco.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Toucan Toco

Toucan Toco is specialist in data storytelling. Het Franse bedrijf werd in 2014 opgericht door Kilian Bazin, Charles Miglietti, Baptiste Jourdan en David Nowinsky. Zij zagen dat alleen experts toegang hadden tot bedrijfsdata. Het doel is om data op een eenvoudige manier toegankelijk te maken voor andere professionals om zo ook waarde toe te voegen aan de beslissingen die zij moeten nemen.
Meer over Toucan Toco

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.