Bedrijfsgegevens beschermen in onzekere tijden: Op SaaS gebaseerde back-upoplossingen zijn uw redding

| Cobalt Iron | 5 min | 28 april 2020 11:44
Afbeelding: Tim Whited, Support Engineer Cobalt Iron | Copyright: Cobalt Iron
Het leven van een back-upbeheerder draait helemaal om gegevens: deze opslaan, deze beschermen tegen natuurlijke en menselijke bedreigingen, deze beheren en natuurlijk zo snel mogelijk herstellen wanneer dat nodig is. En de laatste tijd is het leven van back-upbeheerders veel gecompliceerder geworden tijdens de coronaviruspandemie, waarbij bedrijven zich inspannen om zo snel mogelijk en met minimale onderbreking van de bedrijfsvoering over te stappen op externe back-upbewerkingen.

In deze uitdagende tijden is het voor bedrijven nog nooit zo belangrijk geweest om gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen en te zorgen voor een effectieve implementatie, werking en beheer van back-upsystemen. Ook al werken ze nu mogelijk vanuit huis, de verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij back-upbeheerders om ervoor te zorgen dat aan deze kritieke vereisten wordt voldaan. Maar er is goed nieuws, in de vorm van automatisering en nieuwe software-as-a-service (SaaS) back-upoplossingen voor bedrijven.

Om te begrijpen hoe deze oplossingen een dappere nieuwe wereld van op afstand beheerde back-ups mogelijk maken, is het handig om naar het leven in een traditionele back-upomgeving te kijken.

Neem een back-upbeheerder in een klein tot middelgroot bedrijf dat verantwoordelijk is voor het opzetten en onderhouden van de back-upserveromgeving. Vóór SaaS-back-up vereiste deze taak meestal on-premises, praktische taken die moeilijk, zo niet onmogelijk, op afstand zouden zijn geweest. De eerste stap was om de back-upsoftware te selecteren en met de leverancier samen te werken om de hardware samen met de juiste versie van het besturingssysteem dat nodig is om de software uit te voeren, te definiëren en aan te schaffen. Nadat alle onderdelen waren aangekomen en gemonteerd, was het tijd om het besturingssysteem te installeren en te registreren, het hardware-onderhoudscontract te verifiëren, de meest recente code te downloaden om het besturingssysteem te upgraden, de back-upsoftware te installeren en te registreren, de software te configureren met begeleiding van een handleiding van 847 pagina's en test het systeem door een back-up te maken van de schitterende nieuwe back-upserver.

Na het configureren van de server was de volgende stap het installeren en fysiek registreren van de software op elke client. Dit proces vergde wat quality time met een 117 pagina tellende clientconfiguratiehandleiding om te bepalen hoe van een enkele cliënt een back-up moest worden gemaakt. Vermenigvuldig dat maal het aantal klanten, die allemaal moesten worden getest op hun goede werking. Pas toen was het systeem eindelijk klaar voor gebruik en werd een back-up van de gegevens gemaakt.

Elke dag moest de beheerder de server en de logbestanden controleren om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkte. Elke back-upfout vereiste inloggen bij de client, het controleren van enkele logbestanden, het identificeren van de reden voor de fout en het corrigeren van het probleem. En voortdurend moest de beheerder upgrades voor de back-upsoftware op zowel server als clients beheren en met de helpdesk coördineren voor problemen van eindgebruikers en herstelverzoeken.

Dit alles in een kleiner bedrijf met slechts één back-upserver die 120 systemen beschermt. Stel u de taak eens voor in een zeer grote, multinationale onderneming met mogelijk duizenden back-upservers die het laden van gegevens op meerdere locaties beheren. En wat als dit bedrijf plotseling zijn kantoren moest sluiten en werknemers naar huis moest sturen? Zonder een manier om back-ups op afstand af te handelen, zou het bedrijf een nog groter probleem hebben gehad dan het ongemak van COVID-19.

Voer SaaS-gebaseerde back-up en automatisering in

Gelukkig had dit bedrijf eerder de overstap gemaakt naar een op SaaS gebaseerde back-upoplossing voor bedrijven - een bijzonder tijdig voordeel omdat de back-upbeheerder nu vanuit een thuiskantoor werkt om blootstelling aan COVID-19 te voorkomen. Het formaat, de configuratie en het bouwen van servers zijn vervangen door een plug-and-play-server in de cloud. In plaats van elke dag in te loggen op een opdrachtregelconsole, heeft de beheerder nu vanaf elk apparaat toegang tot een geconsolideerde, gebruiksvriendelijke webinterface, 24/7 en overal ter wereld - zelfs vanuit een thuiskantoor.

Via dit dashboard kan de beheerder snel de oorzaak van een storing bepalen, wat net zo eenvoudig kan zijn als een open bestand dat is overgeslagen. Het dashboard biedt ook stappen voor probleemoplossing, details van back-upgebeurtenissen, zoals hoeveel gegevens per klant zijn overgedragen, en de mogelijkheid om de back-upparameters aan te passen op basis van elke client. Vanaf één scherm kan de beheerder schema's wijzigen, e-mails plannen aan systeemeigenaren wanneer een evenement is gemist of mislukt en beperkte rapportagemogelijkheden toewijzen aan bedrijfseigenaren. Het is gemakkelijk om code te downloaden die specifiek is voor het besturingssysteem van elke client, en het systeem installeert en configureert automatisch de code en de vereiste services. Clientbeheer is daarom enorm vereenvoudigd in vergelijking met de traditionele aanpak.

Bovendien heeft de beheerder elke dag enkele uren hardware-monitoring en -onderhoud, serversoftware-upgrades, webinterface-updates, server-BIOS-upgrades, server-besturingssysteemupgrades en clientsoftware-upgrades geëlimineerd. Deze nieuwe manier van werken heeft de druk van dagelijkse activiteiten verlicht en geeft deze gewaardeerde professional de kans om een aantal interessante nieuwe projecten aan te nemen.

De complexiteit uit gegevensbescherming halen

Met eenvoudig te gebruiken tools voor het bewaken van de status en status van back-ups en een eenvoudige manier om het back-uplandschap indien nodig aan te passen, zijn SaaS-gebaseerde oplossingen de toekomst voor bedrijfsgegevensbescherming. Dat is nog nooit zo waar geweest in de huidige omgeving, wanneer IT-teams zelfs in de beste tijden te weinig middelen hebben. Een belangrijk onderdeel van een SaaS-back-up moet analytische automatisering zijn voor complexe ondernemingen met terabytes of petabytes aan gegevens om te beheren. Door de meeste dagelijkse handmatige beheertaken te automatiseren en te elimineren, maakt deze automatisering middelen vrij voor taken met toegevoegde waarde en verlaagt de totale kosten.

Geen twijfel mogelijk, dit zijn uitdagende dagen voor bedrijven van elke omvang over de hele wereld. Leiders die van plan zijn veerkracht te zijn, zijn de onbezongen helden in tijden van chaos, en ze erkennen dat het hebben van een flexibele en robuuste back-upomgeving het verschil kan betekenen tussen business as usual en hun deuren sluiten. Op SaaS gebaseerde bedrijfsgegevensbescherming kan bedrijven helpen slagen in een onzekere toekomst.
Auteur: Tim D. Whited, Systems Engineer bij Cobalt Iron

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Cobalt Iron

Cobalt Iron is leverancier op het gebied van SaaS-gebaseerde gegevensbescherming voor ondernemingen. Het bedrijf werd opgericht in 2013 om fundamentele veranderingen teweeg te brengen in de wereldwijde benadering van gegevensbescherming. Via analyse en automatisering stelt Cobalt Iron ondernemingen in staat om bestaande back-upoplossingen te transformeren en te optimaliseren in een eenvoudige cloudgebaseerde architectuur. Door gebruik te maken van de cloud, vermindert Cobalt Iron de totale capex aanzienlijk, terwijl back-upfouten en inefficiënties worden geëlimineerd.
Meer over Cobalt Iron

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.