EPOS lanceert wereldwijde campagne tegen slechte audio: "Wat?" behoort snel tot het verleden

| EPOS | 2 min | 28 april 2020 16:54
Copyright: EPOS
Het bekende audiomerk EPOS kondigt de lancering aan van zijn nieuwe wereldwijde campagne 'Bad Audio is Bad Business'. De campagne is gebaseerd op recent onderzoek van het internationale marktonderzoeksbureau IPSOS en EPOS, waaruit blijkt dat 95% van de audio-eindgebruikers en besluitvormers audioproblemen ervaren die hun concentratie en efficiëntie op het werk beïnvloeden. Dit kost bedrijven die geen toegang hebben tot hoogwaardige audiotechnologie, zowel tijd als geld. Deze bevindingen en meer staan in het rapport ‘Understanding Sound Experiences’ van EPOS; een onderzoek onder 2.500 eindgebruikers en besluitvormers van audio-apparatuur, waarvan meer dan 75% werkzaam is in organisaties waar meer dan 200 mensen werken.

Met een indrukwekkende video als middelpunt van de nieuwe campagne onderstreept EPOS het belang van "Wat?". In deze video staat een onderzoek centraal waarin de kosten worden opgesomd van onder andere: elkaar verkeerd verstaan, miscommunicatie en herhaling als gevolg van slechte audio in het bedrijfsleven. Er worden bekende situaties en problemen geschetst die zeer herkenbaar zijn voor de kijker: van een conference call die misgaat tot verkeerd begrepen worden aan de andere kant van de lijn. De campagnevideo benadrukt het belang van goede audio-oplossingen die zorgen voor vlekkeloze intuïtieve communicatie en een moeiteloze samenwerking. Dit is geen overbodige luxe om als bedrijf succesvol te zijn in de huidige markt. 

Volgens het rapport ‘Understanding Sound Experiences’ van EPOS, heeft 87% van de ondervraagde eindgebruikers ten minste één probleem ervaren door slechte geluidskwaliteit bij telefoongesprekken, ongeacht of ze nu op kantoor of vanuit huis werken. Voorbeelden hiervan zijn achtergrondlawaai (42%), dingen moeten herhalen (34%) en vragen of informatie kan worden herhaald (34%). Volgens het onderzoek veroorzaken deze problemen dat 69% van de eindgebruikers extra tijd moet besteden aan werktaken. De gemiddelde eindgebruiker verliest 29 minuten per week als gevolg van slechte geluidskwaliteit. Volgens besluitmakers leidt slechte audiokwaliteit tevens tot ontevreden klanten (23%), financiële verliezen door het onjuist uitvoeren van werkzaamheden (18%), verlies van belangrijk werk/een deal wat leidt tot financieel verlies voor het bedrijf (18%) of zelfs het verliezen van een tender (19%).

Er is echter een betrouwbare oplossing voor veel van deze frustraties en problemen met slecht geluid. Zo'n 79% van de besluitmakers is het ermee eens dat goede audio-apparatuur als headsets, hoofdtelefoons en speakerphones de problemen met geluid kan verminderen, zowel bij telefoongesprekken als anderszins. De beste headsets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, beschikken bijvoorbeeld over functies zoals op AI gebaseerde lawaaionderdrukkingstechnologie, wat betekent dat een luidruchtige collega of een drukke werkomgeving niet langer een afleiding vormt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EPOS
EPOS is een bedrijf dat audio- en video-oplossingen ontwikkelt en apparaten verkoopt voor zakelijke professionals en de gaming community. Het in Denemarken opgerichte bedrijf heeft als basis toonaangevende en geavanceerde technologieën, en biedt hoogwaardige audio- en video-oplossingen met design,technologie en prestaties als belangrijkste graadmeters.
Meer over EPOS
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.