Arista levert cognitieve WiFi voor video- en chatapplicaties

Ondersteuning voor onder andere Google Hangouts, Microsoft Teams en Zoom

| Arista Networks | 3 min | 28 april 2020 17:01
Copyright: Arista Networks
Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, annonceert een nieuwe versie van de Cognitive WiFi software. Deze bevat functies voor het intelligent identificeren van applicaties, performance-optimalisatie, automatisch oplossen van problemen en locatievoorzieningen. Als resultaat daarvan krijgen WiFi clients betere ervaringen tijdens het gebruik van kritische applicaties, zoals videoconferencing en online samenwerken. Maar ook cloud-gebaseerde AI voor het snel oplossen van verbindingsproblemen. De Arista Cognitive WiFi upgrade wordt tijdens het tweede kwartaal voor klanten beschikbaar gesteld.

Realtime inzicht WiFi-ervaring

Het verbeterde CloudVision WiFi-aanbod biedt een realtime inzicht in de WiFi-ervaring van gebruikers, inclusief de prestaties van applicaties voor videoconferencing en online samenwerken. De nieuwe software geeft ook proactieve aanbevelingen om de ervaring te verbeteren, op basis van slimme analysefuncties. De basis van Arista's WiFi is een moderne cloud-gebaseerde architectuur, in tegenstelling tot de legacy WiFi-netwerken met controllers en bijkomende overhead.  

Eenvoudige automatisering met OpenConfig

Arista behoort tot de eerste leveranciers die OpenConfig voor WiFi ondersteunt. Dat is een op open standaarden gebaseerde oplossing voor het managen, monitoren en configureren van WiFi- infrastructuren met behulp van streamingtelemetrie. OpenConfig WiFi is een programmeerbaar alternatief voor gesloten leveranciersgebonden methoden. Het stelt cloud- en netwerkoperators in staat een dynamisch schaalbare en vergaand geautomatiseerde WiFi-netwerkarchitectuur te implementeren, gebaseerd op de software-defined-networking (SDN) principes van OpenConfig.

Uitgebreide WiFi 6 functionaliteit

Dankzij het gebruik van cloud-principes voor beschikbaarheid, flexibiliteit, automatisering en analyse, biedt Arista's Cognitive WiFi de volgende functionaliteit:
  • Geautomatiseerd inzicht in de volledige WiFi-experience tijdens het gebruik van Google Hangouts, Microsoft Teams en Zoom voor videoconferencing en optimaliseren van de gebruikersexperience.
  • OpenConfig WiFi innovatie voor het verbeteren van de efficiency en schaalbaarheid, middels een op standaarden gebaseerde managementinterface voor de WiFi access points.
  • Snelle probleemoplossing met nieuwe Cognitive WiFi artificial intelligence en machine learning functionaliteit voor het analyseren van een probleem per gebruiker, of een groep gebruikers van een applicatie. Maar ook het doorvoeren van geadviseerde verbeteringen.
  • Nieuwe locatiegebaseerde voorzieningen, zoals het traceren van de locaties van alle WiFi AP's en clients, het visualiseren van WiFi-associaties en het filteren van cliënt- en gebruikersinformatie voor het oplossen van problemen met de verbinding of performance.
  • Ingebouwde functionaliteit voor remote access points.
  • Eenvoudige upgrademogelijkheid voor Arista WiFi 6 access points via software die uplink access ondersteunt (met orthogonale frequency-division multiple access OFDMA) en multi-user uplink (multiple input, multiple output MIMO). Deze functionaliteit beschermt en verlengt de investering in Arista's AP's.

Arista Cognitive Campus portfolio

De verbeterde WiFi-functionaliteit maakt integraal onderdeel uit van het Arista Cognitive Campus portfolio, een op software gebaseerde aanpak voor het integreren van bekabelde en draadloze campusnetwerk toegang. Dit portfolio is gebouwd rondom een realtime datagestuurde inference-engine, voor een intuïtieve en eenvoudige gebruikers- en beheerexperience. De toegevoegde functionaliteit biedt ook IoT-gebruikers mogelijkheden om de efficiency en gebruikerservaring te verbeteren voor hun breedbandapplicaties, waaronder videoconferencing.

“Arista levert een cognitief applicatiedashboard voor hoge kwaliteit Zoom-communicatie via het WiFi-campusnetwerk", zegt Janine Pelosi, Chief Marketing Office bij Zoom Video Communications. "Daardoor krijgen onze gezamenlijke klanten een optimale cliënt naar applicatie experience".

"Door recente ontwikkelingen in de wereld zijn oplossingen voor online samenwerken belangrijker geworden", zegt John McCool, Chief Platform Officer en Senior Vice President of Engineering & Operations van Arista. "Met Cognitive WiFi levert Arista krachtige cloud-gebaseerde cognitieve analysefuncties voor het monitoren en beschermen van deze kritische bedrijfsapplicaties."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Arista Networks

Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten.
ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.
Meer over Arista Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.