Cumulus Networks voegt Lifecycle Management toe aan NetQ

Adoptie naar open networking wordt makkelijker, goedkoper en veiliger dan ooit

| Cumulus | 2 min | 28 april 2020 17:27
Copyright: Cumulus
Cumulus Networks, innovatieleider op het gebied van open, moderne en schaalbare netwerken, brengt vandaag NetQ 3.0 uit. Dit is een nieuwe versie van de NetQ netwerk operations tool, die telemetrie gebruikt voor diepgaande troubleshooting, zichtbaarheid en geautomatiseerde workflows van een enkele GUI interface. Met deze tool worden downtime en onderhoudstijd verminderd. In de upgrade zijn Lifecycle Management (LCM) mogelijkheden opgenomen, waarmee NetQ in staat is om met een muisklik te upgraden en configureren. Open networking wordt hiermee gemakkelijker dan ooit.

NetQ maakt gebruik van real-time telemetriegegevens en correleert de configuratie en operationele status om veranderingen in de status direct te identificeren en te volgen. Met de toevoeging van de volledige Lifecycle Management-functionaliteit combineert NetQ 3.0 nu de mogelijkheid om netwerkelementen eenvoudig te upgraden, te configureren en te implementeren met een volledige reeks operationele mogelijkheden, zoals zichtbaarheid, probleemoplossing, validatie, tracering en vergelijkende look-backfunctionaliteit.

Geen operationele uitdagingen meer

Een correct beheer van de netwerkapparatuur is van cruciaal belang om te voorkomen dat het netwerk uitvalt, de prestaties verslechteren en dat er beveiligingsincidenten ontstaan. Netwerkexploitanten worstelen vaak met operationele uitdagingen, zoals netwerkstoringen als gevolg van onderhoud en configuratiewijzigingen. Voor een software-upgrade waren voorheen automatiseringsscripts en aanzienlijke ontwikkelingsinspanningen vereist. Nu kan dit met een druk op de knop via de eenvoudig te gebruiken GUI-interface van NetQ. NetQ verwijdert alle complexiteit, werkstromen, rompslomp en risico's die gepaard gaan met het upgradeproces, zodat netwerkbeheerders zich kunnen richten op meer strategische inspanningen. 

De toevoeging van Lifecycle Management in NetQ 3.0 geeft datacenter- en campusomgevingen één systeem om de operationele kosten te verlagen, de flexibiliteit te verhogen, de veiligheidsrisico's te verminderen en de waarde van de netwerkinfrastructuur te maximaliseren. Een lijst van alle updates vind je hier https://cumulusnetworks.com/about/press-releases/cumulus-networks-moves-beyond-network-visibility/.

"We voorzien onze klanten van de middelen om de werking en implementatie van een netwerk zo eenvoudig en kosteneffectief mogelijk te maken", aldus Partho Mishra, President en Chief Product Officer bij Cumulus Networks. "Het toevoegen van Lifecycle Management-mogelijkheden aan NetQ biedt aanzienlijke operationele voordelen voor onze Cumulus Linux-klanten en opent de deuren naar ongekende inzichten in de staat van de moderne netwerkinfrastructuur met een muisklik".

NetQ 3.0 is vanaf vandaag beschikbaar. Meer informatie hierover vind je in deze video: https://cumulusnetworks.com/learn/resources/netq/netq-lifecycle-management.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Cumulus

Cumulus Networks levert netwerksoftware voor het ontwerpen, beheren en exploiteren van moderne datacenters en campusnetwerken die simpel, open, flexibel, veerkrachtig en schaalbaar zijn. Cumulus Linux is de enige open netwerksoftware waarmee organisaties op betaalbare en efficiënte wijze een netwerk kunnen ontwikkelen en beheren zoals ’s werelds grootste exploitanten van datacenters en campusnetwerken dat doen. Dit is mogelijk door het ontsluiten van vertical network stacks. In combinatie met Cumulus NetQ, een uiterst schaalbare reeks van tools voor netwerkbeheer, kunnen organisaties de implementatie van open netwerken bespoedigen en de gemiddelde oplossingstijd verkorten.
Meer over Cumulus

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.