Databricks’ Unified Data Analytics Platform resulteert in een ROI van 417% volgens het Total Economic Impact™-rapport

Onafhankelijk onderzoek bevestigt dat de implementatie van Databricks klanten bijna $29 miljoen aan financieel voordeel oplevert

| Databricks | 2 min | 28 april 2020 18:12
Copyright: Databricks
Databricks, marktleider op het gebied van unified data analytics, publiceert vandaag een onderzoek dat door Forrester Consulting in opdracht is uitgevoerd onder een enterprisesegment van Databricks klanten, waaruit blijkt dat de implementatie van Databricks hen ruim $29 miljoen aan financieel voordeel heeft opgeleverd in de vorm van verhoogde omzet, verbeterde productiviteit en kostenbesparingen. Daarnaast behaalden zij in drie jaar een return on investment (ROI) van 417%. De investering in de implementatie van Databricks' Unified Data Analytics Platform betaalde zich binnen zes maanden terug. Het volledige onderzoeksrapport is in te zien via https://databricks.com/p/whitepaper/forrester-tei-study.

Ondervraagde datateams noemden de volgende voordelen van het Unified Data Analytics Platform:
  • Omzetverhoging door versnelde resultaten in data science: Klanten zagen een omzetstijging van 5%. Met Databricks konden datawetenschappers meer (en betere) ML-modellen combineren, waardoor ze meer tijd konden besteden aan innovaties.
  • Verhoogde productiviteit voor datateams: De productiviteit van datawetenschappers en data-ingenieurs steeg met respectievelijk 25% en 20% door gebruik van het platform. Er was minder tijd nodig om data te zoeken en op te schonen en om ETL-verbindingen op te zetten en te onderhouden, waardoor meer tijd overbleef voor projecten die bedrijfsgroei bevorderen. Daarnaast nam Databricks technische barrières weg die de samenwerking beperkten tussen analisten, datawetenschappers en data-ingenieurs.
  • Significante kostenbesparingen op infrastructuur: Na de migratie naar Databricks, konden organisaties hun on-premises legacy-infrastructuur buiten gebruik stellen. Hierdoor bespaarden zij miljoenen dollars.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Databricks

De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.