Siemens biedt nieuwe oplossing voor uiteenlopende eisen netwerkmanagement

| Siemens | 2 min | 29 april 2020 12:09
Copyright: Siemens
  • De nieuwe softwarefamilie Sinec biedt verschillende functies voor efficiënt netwerkmanagement
  • Snelle en eenvoudige inbedrijfstelling van Scalance- en Ruggedcom-netwerkcomponenten met inbedrijfstellingstool Sinec PNI
  • Centrale netwerkdiensten in één oogopslag met Sinec INS
  • Met de nieuwe versie V1.0 SP1 van Sinec NMS kunnen ook aspecten ten aanzien van de veiligheid van het netwerk worden beheerd
 Met de nieuwe softwarefamilie Sinec biedt Siemens een scala aan functies op het gebied van netwerkmanagement. De Sinec-softwarefamilie voldoet aan de uiteenlopende eisen van een modern industrieel netwerk en helpt gebruikers om de uitdagingen van de digitalisering, zoals het alsmaar groeiende aantal netwerkapparaten en de veiligheid en duidelijkheid van steeds complexere netwerken, te overwinnen. Naast het Network Management System Sinec NMS bieden twee extra Sinec-tools – Sinec INS en Sinec PNI – nog meer mogelijkheden voor uitgebreid netwerkbeheer.
 
Het nieuwe Sinec INS (Infrastructure Network Services) is een softwaretool voor centrale netwerkdiensten. Hiermee krijgen klanten snel en eenvoudig een overzicht van alle netwerkdiensten via een uniforme gebruikersinterface. De tool biedt algemene netwerkdiensten, die specifiek ten goede komen aan de operationele technologie (OT). Met behulp van Sinec INS kan de OT een autonoom netwerk creëren – onafhankelijk van IT-services – en kan het netwerk bijvoorbeeld worden gehost in een OT-datacenter. Dit omvat verschillende servers zoals DHCP (IP-adresbeheer), Syslog (verzameling van gebeurtenissen in het netwerk), NTP (tijdmanagement), Radius (authenticatie in het netwerk) en TFTP (voor firmware-updates van netwerkcomponenten).
 
De nieuwe inbedrijfstellingstool Sinec PNI (Primary Network Initialization) maakt een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling van Scalance- en Ruggedcom-netwerkcomponenten mogelijk. Ook controllers/CPU's (Central Processing Units) kunnen met deze tool worden geïnitialiseerd. Deze uitbreiding van de Sinec-familie met de Sinec PNI-tool zorgt zo voor een comfortabele basisinitialisatie en beschikbaarheid van netwerkcomponenten.
 
Beide nieuwe tools zijn ideale aanvullingen op het efficiënte Network Management System Sinec NMS. De nieuwe versie V1.0 SP1 van Sinec NMS kan ook worden gebruikt om aspecten ten aanzien van de veiligheid van het netwerk te beheren. Dit omvat bijvoorbeeld het beheer van firewalls en NAT (Network Address Translation) met apparaatspecifieke regels, alsmede de rule-based configuratie van de netwerkinfrastructuur en de Syslog-client. Firewall-componenten kunnen eenvoudig en efficiënt vanuit een centraal punt worden geconfigureerd. Sinec NMS biedt een lokale documentatiefunctie via zogenoemde audit trails, waarbij de activiteiten van de gebruiker automatisch worden gedocumenteerd met een tijdstempel. Zo kunnen auditloggegevens probleemloos worden getraceerd. Dit bespaart tijd en moeite tijdens onderzoeken en kan worden gebruikt om de revisiebeveiliging van gegevens aan te tonen. Deze auditloginformatie kan voor verdere analyse worden doorgestuurd naar een centrale locatie via de Syslog-interface in Sinec NMS (als Syslog-client). Daarnaast kan men met Sinec NMS V1.0 SP1 tienduizenden apparaten in netwerken van verschillende grootte en met verschillende segmentatie centraal monitoren, beheren en configureren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.