Eviation ontwikkelt eerste prototype van volledig elektrisch vliegtuig

| Dassault Systèmes | 3 min | 12 november 2019 18:23
Afbeelding: Elektrisch vliegtuig | Copyright: Dassault Systèmes
3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes biedt basis voor eerste 'zero emission'-toestel voor kortere afstanden

Eviation Aircraft is een pionier als het gaat om elektrisch vervoer door de lucht. Het bedrijf heeft met de hulp van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes nu het eerste prototype van zijn volledig elektrische toestel ontwikkeld. Het gaat om een zero emission-vliegtuig voor relatief kortere afstanden, een zogeheten 'regional commuter aircraft' dat luistert naar de naam 'Alice'. 

Reinvent the Sky

Al geruime tijd werken talloze bedrijven aan het ontwikkelen van duurzame luchtvaartoplossingen. Snelheid is dus van groot belang om als eerste met een concreet product op de markt te kunnen komen. Eviation Aircraft gebruikt daarom 'Reinvent the Sky' van Dassault Systèmes. Dit is een branchespecifieke oplossing die nadrukkelijk gericht is op de luchtvaart, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. 
 
Eviation gebruikt dit businessplatform zodat het ontwerp- en simulatietrajecten snel en gemakkelijk kan integreren. Denk aan 3D-ontwerp, het ontwerp van de composietdelen en de simulatie van de luchtstromen rond het toestel. Bovendien biedt het 3DEXPERIENCE-platform tal van voorzieningen om de onderlinge samenwerking binnen het project te verbeteren, ook als het gaat om specialisten die werkzaam zijn in soms zeer verschillende disciplines. Cruciaal is daarnaast dat alle ontwikkel- en testwerkzaamheden volledig veilig kunnen worden uitgevoerd. 

Elektrificatie

"Het gaat bij de elektrificatie van luchtvaart niet om de vraag of dit gaat gebeuren, maar vooral om 'wanneer'. Wij willen schoon regionaal vervoer voor iedereen toegankelijk maken en dat betekent dat we snel met een realistisch prototype moeten komen dat mensen kunnen zien, aanraken en in kunnen zitten", zegt Omer Bar-Yohay, CEO van Eviation Aircraft. "De beste manier om dit te doen is door nu al in te zetten op tools die we als vliegtuigfabrikant op de langere termijn willen gebruiken. Bovendien willen we in de cloud werken, wat een snelle, veilige en wereldwijde samenwerking met iedereen binnen ons bedrijf en bij onze partners en toeleveranciers bespoedigt. Toen wij het 3DEXPERIENCE-platform selecteerden, waren we nog een kleine startup met beperkte tijd, mensen en middelen. We zijn er desondanks in geslaagd om het prototype dat wij nu aan potentiële klanten tonen en demonstreren, veel sneller te ontwikkelen dan we vooraf voor mogelijk hadden gehouden. Inmiddels heeft dat tot eerste concrete opdrachten geleid."
 
Eviation Aircraft realiseert zich dat het doorontwikkelen van een prototype tot een productierijp toestel waarvan er jaarlijks honderden worden geproduceerd, vereist dat zijn engineers maximaal gebruikmaken van de kennis en vaardigheden uit de luchtvaartindustrie. Dassault Systèmes heeft al deze kennis opgenomen in zijn Reinvent the Sky-brancheoplossing. Zodra Alice daadwerkelijk op de markt verschijnt, zal het 's werelds eerste volledig elektrische vliegtuig zijn dat in staat is afstanden tot 1000 kilometer (650 mijl) op een hoogte van 3 kilometer (10.000 feet) af te leggen.
 
"Dassault Systèmes werkt graag samen met bedrijven van welke omvang dan ook. Dat geldt zeker ook voor nieuwe ondernemingen als Eviation Aircraft dat zo'n belangrijke rol in de transformatie van de luchtvaartsector speelt", zegt David Ziegler, Vice President Aerospace & Defense Industry van Dassault Systèmes. "Het 3DEXPERIENCE-platform biedt maatoplossingen voor innovatieve bedrijven die op nieuwe manieren hun producten als concept neerzetten, ontwerpen, bouwen, testen, certificeren en in gebruik nemen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.