myBrand organiseert roadshow voor retailbranche omtrent SAP S/4HANA

Welke kansen biedt de overstap naar het nieuwe SAP-platform?

| myBrand | 2 min | 01 mei 2020 10:24
Gewaardeerd
Copyright: myBrand
Voor retailbedrijven die willen weten welke kansen de overstap op SAP S/4HANA biedt, organiseert myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner, de Retail Roadshow. Het doel is om zowel de business als de IT-afdeling van retailbedrijven kennis te laten maken met de functionaliteiten van SAP S/4HANA die relevant zijn voor hun bedrijfsvoering. Daarom staan markttrends en -ontwikkelingen en retailscenario’s binnen het nieuwe SAP-platform centraal.

Zelf je eigen S/4HANA-systeem inrichten

Veel retailers vragen zich af hoe ze het best kunnen inspelen op de trends en ontwikkelingen in hun branche. Denk aan de komst van nieuwe e-commerce spelers naar ons land en nieuwe inkoopmodellen en -kanalen. In de roadshow kunnen mensen aan de hand van een menukaart met verschillende retailscenario’s hun specifieke S/4HANA-demo invulling geven. Zo krijgen ze een helder en op de eigen organisatie afgestemd beeld van de mogelijkheden die SAP S/4HANA biedt en hoe deze praktisch te implementeren zijn.

Verlaag de TCO

Gert-Leo Bakker, Relatiemanager Retail bij myBrand: “De retailmarkt is decennialang minder in beweging geweest, maar verandert de laatste jaren ineens in een enorm tempo. Zoals veel bedrijven in het verleden, hanteerden ook retailers vaak een zogenaamd ‘SAP tenzij’-beleid. Dat beleid staat ter discussie nu gelaagde architecturen, veelal op basis van het Pace-Layer model van Gartner, aan de orde van de dag zijn. In het ontwikkelen van functionaliteit bovenop het SAP ‘system of record’ verliezen ze namelijk vaak uit het oog wat de standaard vandaag de dag wél te bieden heeft. Onze roadshow geeft inzicht in de retailspecifieke functionaliteiten die door SAP ontwikkeld en/of sterk verbeterd zijn in de afgelopen jaren. Functionaliteiten die je niet meer in een ‘system of differentiation’ of ‘system of innovation’ hoeft te stoppen, maar die al in S/4HANA zitten. Bedrijven kunnen daardoor hun bestaande applicatielandschap rationaliseren, met een lagere TCO als resultaat.”

Predictive analytics verkort de ‘insight-to-action’-tijd

Zijn collega Bob Tillema, Retailexpert bij myBrand, vult aan: “S/4HANA biedt organisaties de mogelijkheid om aan de slag te gaan met nieuwe technologieën zoals predictive analytics en machine learning. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen van de retourstroom, inzage in gevolgen van promoties of het voorspellen van de weersinvloeden op de aankoop van bepaalde versproducten. S/4HANA verkort met deze predictive analytics de ‘insight-to-action’-tijd en laat ook real-time het resultaat van die acties zien. Een goed voorbeeld van machine learning in S/4HANA is de verwachte leverdatum, die we ook in de roadshow tonen. Op basis van bestellingen en leveringen uit het verleden, kan steeds beter ingeschat worden wanneer de leverancier daadwerkelijk de goederen gaat leveren. Vooral voor supermarkten is dat heel relevant met het oog op de dagelijkse bevoorrading.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

myBrandERP

Over myBrand

myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.