FIQAS kiest voor multitenant VMware vCloud platform van Denit

“Platform is fundament voor betaaloplossingen FIQAS”

| Denit | 2 min | 01 mei 2020 15:43
Copyright: FIQAS
FIQAS, leverancier van softwaresystemen en managed services voor veelal complexe tarifering-, facturatie- en (minnelijke) incassoprocessen, heeft voor het VMware vCloud platform van Denit gekozen. De oplossing dient onder andere als basis voor de facturatie- en incassoprocessen van sim-only provider Simpel.

Voor de facturatie gebruikt sim-only provider Simpel het Abillity softwareplatform van FIQAS. Om deze oplossing mogelijk te maken, gebruikt FIQAS het multitenant VMware vCloud platform van Denit. Doordat het klantenbestand van Simpel blijft groeien, is de behoefte ontstaan aan een robuuste high-available oplossing die voldoet aan de strenge security normen.

Gezamenlijke aanpak

De oplossing kwam door een gezamenlijke aanpak van FIQAS en Denit tot stand. FIQAS was onder meer verantwoordelijk voor het projectmanagement, het overzetten van de data en de koppelingen. Denit verzorgde de invulling van de technische infrastructuur om de oplossing op basis van multitenant VMware vCloud platform met een twin datacenter oplossing mogelijk te maken.

Het multitenant VMware vCloud platform heeft een hoge beschikbaarheid en is ondergebracht in twee geografisch gescheiden datacenters. Een derde datacenter wordt gebruikt voor de veilige opslag van de Veeam Disaster Recovery back-ups. In alle gebruikte datacenters beschikt Denit over eigen suites en cages. De datacenters zijn onderling verbonden via een redundante glasvezelring rondom Amsterdam. 

Voor de opbouw van het virtuele platform maakt Denit gebruik van A-merk apparatuur en VMware-blueprints, waardoor ondersteuning van fabrikanten in het geval van onvoorzienbare calamiteiten altijd is verzekerd. Het is een volledig beheerde omgeving met Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) dankzij een maatwerk ontwikkelstraat. FIQAS kan hierdoor volledig zelfstandig aanpassingen aan de software testen, accepteren en in productie nemen. Hiermee wordt de zogenaamde ‘lead time’, de tijd van idee tot product, drastisch verkort. Kleine wijzigingen kunnen snel worden goedgekeurd en in productie genomen.

Multitenant VMware vCloud platform

Cees Versteeg, Directeur Operations bij FIQAS: “In Denit hebben wij een partner gevonden die met ons meedenkt over de wijze waarop we de kwaliteit van onze dienstverlening nog verder kunnen verbeteren. Het cloudplatform van FIQAS is een belangrijk fundament voor onze betaaloplossingen. Onze klanten verwachten van ons een hoog serviceniveau en daarvoor is een betrouwbare technische partner nodig. Denit voldoet in alle opzichten aan onze technische verwachtingen.”

Edwin Cornelissens, CEO van Denit: “Bij FIQAS waren ze op zoek naar een betrouwbare cloudpartner. Denit heeft een oplossing gerealiseerd op basis van het multitenant VMware vCloud platform. In nauwe samenwerking met FIQAS heeft Denit zonder downtime de migratie naar een twin datacenter oplossing weten te realiseren. Denit laat wederom zien dat het in staat is hoogstaande maatwerkoplossingen voor bedrijfskritische omgevingen te bieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Denit

Denit is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van maatwerk cloud oplossingen die maximaal bijdragen aan het succes van onze klanten. Wij doen dit volgens de hoogst mogelijke veiligheid- en kwaliteitstandaarden en de beste mensen. U kunt al onze oplossingen op abonnementsbasis afnemen: gewoon betalen naar verbruik. Dat is van deze tijd, net als onze ISO 9001 en 27001 certificeringen. Denit gelooft dat samenwerking leidt tot de beste resultaten.
Meer over Denit

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.