SURFsara ziet werkzaamheden vereenvoudigen na implementatie Cumulus Linux

| Cumulus | 2 min | 06 mei 2020 16:23
Copyright: SURF
SURFsara, een coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, heeft zijn vendor based, verticaal geïntegreerde oplossing getransformeerd naar het open en gedesaggregeerd netwerk van Cumulus Linux. Het besluit om het traditionele netwerk los te laten heeft SURFsara geen windeieren gelegd. De implementatie van Cumulus Linux leidt tot meer vrijheid, synergie met servers en maakt een bredere inzet van de infrastructuur mogelijk. “De flexibiliteit om te wisselen van hardware-platform was zonder Cumulus niet mogelijk geweest”, aldus Sander Boele, netwerk-expert bij SURFsara.

Het implementeren van Cumulus Linux heeft de werkzaamheden voor SURFsara op veel gebieden vereenvoudigd. Zo is er nu onder meer sprake van desaggregatie tussen hardware en software en wordt automation op grote schaal mogelijk, iets waar Linux zeer geschikt voor is. Maar ook kan de organisatie door de E (Ethernet)-VPN-implementatie eenvoudiger bare-metal-systemen door zijn datacenter verspreiden en is er op tal van gebieden meer bewegingsvrijheid gekomen.

Vooruitstrevende, moderne en agile organisatie

Anders dan bij een gesloten, traditioneel netwerk geeft het innovatieve Cumulus Linux gebruikers de vrijheid om zelf de hardware, software en architectuur te kiezen. Dit tot groot genoegen van Boele: “Ik geloof in open source, de hele filosofie van het openbaar en controleerbaar maken van broncode spreekt mij aan. Er is een verschuiving gaande van beheer naar development, waardoor je heel anders naar infrastructuur gaat kijken.” Hij ervaart Cumulus Networks als een vooruitstrevende, moderne en agile organisatie en een enorm innovatieve partner: “De samenwerking met Cumulus Networks is fenomenaal. Ze zijn niet opdringerig en van deze tijd. Cumulus Linux is het meest innovatieve open netwerkbesturingssysteem in de branche met de meest veelzijdige features.” Dat alles heeft ervoor gezorgd dat Cumulus Networks sinds 2015 de primaire network supplier is van SURFsara.

Het ultieme schoolvoorbeeld

Voor Robby van Roosmalen, Sales Lead Nederland en Oost-Europa bij Cumulus Networks, is SURFsara het ultieme schoolvoorbeeld voor Cumulus: “De cultuur van SURFsara en hun streven naar infrastructuur als code, zijn waar wij als organisatie op promoten en met switching mee vooroplopen. Wat wij pretenderen te doen, wordt omarmd door bedrijven als SURFsara, die het ook echt doen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Cumulus

Cumulus Networks levert netwerksoftware voor het ontwerpen, beheren en exploiteren van moderne datacenters en campusnetwerken die simpel, open, flexibel, veerkrachtig en schaalbaar zijn. Cumulus Linux is de enige open netwerksoftware waarmee organisaties op betaalbare en efficiënte wijze een netwerk kunnen ontwikkelen en beheren zoals ’s werelds grootste exploitanten van datacenters en campusnetwerken dat doen. Dit is mogelijk door het ontsluiten van vertical network stacks. In combinatie met Cumulus NetQ, een uiterst schaalbare reeks van tools voor netwerkbeheer, kunnen organisaties de implementatie van open netwerken bespoedigen en de gemiddelde oplossingstijd verkorten.
Meer over Cumulus

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.