Hybrid cloud analyse, beheer en kostencontrole eenvoudig te realiseren met HPE Greenlake Central

Met HPE Greenlake Central kunnen klanten hun hybride cloudomgeving gebruiken, beheren en optimaliseren met behulp van een ‘as-a-Service’-portal voor hybride workloads in datacenters en de edge

| HPE | 4 min | 07 mei 2020 16:24
Afbeelding: HPE Greenlake | Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt vandaag de algemene beschikbaarheid bekend van HPE GreenLake Central. Het in december aangekondigde geavanceerde Software-as-a-Service platform biedt klanten een consistente cloudervaring voor data en applicaties. Dit gebeurt via een online ‘single sign on’ portal en operations-console die de volledige hybride cloud beheert en optimaliseert.
 
Daarnaast voegt HPE dankzij partnerships met Cohesity en Qumulo databeheer en filestorage toe aan het As-a-Service-portfolio én colocatieservices met colocatieleveranciers.
 
Vandaag de dag bevinden data en applicaties zich overal: in de cloud, in het datacenter en aan de rand van het netwerk (de ‘edge’). Meer dan ooit verlangen bedrijven keuzevrijheid en flexibiliteit om data en applicaties naar hun eigen behoefte te gebruiken en te optimaliseren en de workloads op het meest optimale platform onder te brengen. Met HPE GreenLake Central hebben klanten de flexibiliteit van de cloud en tegelijkertijd overal de controle over en inzicht in hun data en applicaties in zowel private als public cloud platformen.
 
Het platform biedt bovendien financiële flexibiliteit en voorspelbaarheid. Klanten betalen alleen voor wat ze gebruiken. Bedrijven zetten resources daardoor effectief en efficiënt in en creëren compleet nieuwe ervaringen, terwijl risico’s, kosten en issues met compliance beperkt blijven.

Betere resultaten door analyse en inzicht in doelen
Met de introductie van HPE GreenLake Central brengt HPE een selfservice-ervaring naar on-premise en off-premise omgevingen. Het platform biedt mogelijkheden en voordelen waarmee iedereen binnen een organisatie betere resultaten kan halen. Zo gebruiken organisaties het platform voor het monitoren van belangrijke doelen om daar vervolgens actie op te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan doelen voor security, capaciteit, compliance en resourcegebruik. Organisaties hebben ook toegang tot eigen verbruikscijfers en -analyses om de workloadverdeling te optimaliseren op basis van de voor hun belangrijkste factoren zoals kosten, besturing of afhankelijkheid van andere systemen. 

Cloudautomatisering en -orkestratie

Bovendien verzorgt HPE GreenLake Central cloudautomatisering en -orkestratie, waardoor developers zich binnen het platform kunnen voorzien van virtuele machines of webservers. Het platform geeft developers en bedrijfsleiders de keuzevrijheid over welke tools ze willen gebruiken om applicaties te bouwen en waar en hoe ze hun workloads en data willen plaatsen. Bovendien betalen organisaties alleen voor daadwerkelijk verbruik. 

"HPE GreenLake Central is een belangrijke sprong voorwaarts in de markt voor hybride cloudervaringen", aldus Keith White, Senior Vice President en General Manager van HPE GreenLake. "HPE stelt klanten in staat om inzicht te krijgen in uitgaven, performance, governance en security met een overzicht over de complete omgeving: van de edge tot de core tot verschillende clouds. Het zorgt ervoor dat developers en bedrijfsleiders met de tegenwoordig zo noodzakelijke snelheid kunnen ontwikkelen en innoveren.”

Meer dan 250 klanten gebruiken al HPE GreenLake Central voor het stimuleren van initiatieven voor digitale transformatie en betere bedrijfsresultaten. 

HPE GreenLake-services voor databeheer en -storage

Als toevoeging op de pay-per-use services voor on-premise introduceert HPE GreenLake in samenwerking met Cohesity en Qumulo nieuwe diensten voor respectievelijk geconvergeerd databeheer en filestorage.
 
Door de exponentiële groei van back-ups en ongestructureerde data is het voor bedrijven steeds lastiger om data te beschermen, te beheren, maar ook inzichten te krijgen in alle hybride en multi-cloudomgevingen. HPE GreenLake met Cohesity zorgt dat bedrijven gebruikmaken van Cohesity's geconvergeerde datamanagementplatform, gecombineerd met het flexibele pay-per-use consumptiemodel van HPE GreenLake.
 
Door de samenwerking elimineren klanten massale datafragmentatie, vereenvoudigen ze het databeheer over verschillende locaties en kunnen ze bovendien meer met hun data doen. Zo zetten bedrijven data daadwerkelijk om in business intelligence. Dit bouwt voort op de bestaande OEM-samenwerking tussen HPE en Cohesity.
 
Het is voor bedrijven steeds lastiger om daadwerkelijk waarde uit hun data te halen en op basis daarvan beslissingen te nemen, producten te bouwen en de concurrentie voor te blijven. De hybride filesoftware van Qumulo zorgt voor actieve workloads om applicaties veilig te ontwikkelen, te analyseren en samen te laten werken met applicaties in het datacenter of in de cloud.
 
Qumulo's software, geleverd via HPE GreenLake, maakt datagedreven innovaties met kostenbeheersing mogelijk. Qumulo's ingebouwde, realtime data-analytics, beschikbaar via HPE GreenLake's on-demandmodel, helpt klanten resultaat te boeken, maar ook aanzienlijk kosten te besparen.

HPE GreenLake-services voor colocatiefaciliteiten

HPE GreenLake met colocatie combineert de voordelen van een publieke cloudervaring met behoud van volledige controle over de IT via mogelijkheden van colocatie. Dit ontlast klanten van kapitaaluitgaven en het beheren van een datacenter in eigen pand. HPE werkt hiervoor samen met een aantal colocatieleveranciers. Via HPE GreenLake is eenvoudige betaling mogelijk met één aanspreekpunt, één contract en één factuur. 

Over HPE Greenlake

HPE GreenLake is een van de snelst groeiende divisies binnen HPE, met wereldwijd meer dan 800 klanten en 500 partners die GreenLake aanbieden. Het meten van gebruik van IT resources, de kostenbeheersing, software IP en ondersteuning van HPE Financial Services bieden een uiterst onderscheidende oplossing.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.