Acer ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Romain Grosjean's R8G e-Sports-simraceteam

| Acer | 3 min | 08 mei 2020 10:30
Copyright: Acer
  • Het onlangs opgerichte R8G e-Sports-simraceteam van Romain Grosjean wil een belangrijke speler worden in de wereld van het online racen
  • Alle professionele simrace-stoeltjes worden uitgerust met de nieuwste, ultramoderne pc's, monitoren en accessoires van Predator om de overwinning te behalen
  • Het samenwerkingsverband richt zich voornamelijk op het creëren van exclusieve content en unieke live-ervaringen om zo in contact te komen met een nieuwe fan community
 Acer kondigt vandaag een samenwerkingsverband aan met het R8G e-Sports-simraceteam, dat onlangs werd gelanceerd door Formule 1-coureur Romain Grosjean.

Als onderdeel van de overeenkomst wordt Acer officieel partner met haar premium gamingmerk Predator. De simrace-stoeltjes van het R8G e-Sports-team worden aangedreven door de krachtige Predator Orion 5000 pc's, bliksemsnelle Predator-gamemonitoren en gadgets. Dankzij geavanceerde functies zoals koeltechnologie bieden de Predator pc's de beste prestaties en de hoogste snelheid en zijn ze perfect geschikt om races in het voordeel van de R8G-coureurs te beslissen. In ruil daarvoor krijgt Acer exclusieve toegang tot de content, coureurs en live-ervaringen en mag het reclame maken op diverse teamauto's van het R8G e-Sports-simraceteam. Romain Grosjean maakt zijn debuut in het simracen tijdens de BMW SIM 120 Cup, aanstaande zondag 10 mei 2020.

"Het lanceren van mijn simraceteam is een moment om trots op te zijn, omdat ik een passie heb voor autosport, innovatie en graag nieuwe uitdagingen aanga", aldus Romain Grosjean. "Het belangrijkste doel van het R8G-simraceteam is om coureurs te op te leiden die de potentie hebben om echt te gaan racen, wat natuurlijk een enerverend vooruitzicht is. We zijn er trots op dat we met Predator de allerbeste game-uitrusting aan boord hebben om zo de allerbeste te worden in simracen, terwijl we intussen de kloof dichten tussen de virtuele en de echte racewereld."

Gezien de explosieve groei van de e-sportwereld en dan met name op het gebied van simracen, zullen in 2020 naar verwachting ruim 850 miljoen mensen de simrace-evenementen gaan volgen. Het R8G e-Sports-simraceteam zal gaan deelnemen aan prestigieuze simrace-evenementen, zoals de 24 uur van Le Mans.

"We hebben ervoor gekozen om de simracewereld binnen te stappen, zodat we in contact kunnen komen met een nieuw publiek, zowel uit de virtuele als de echte racewereld", aldus Hajo Blingen, Vice President Marketing, Acer Europe. "Virtueel racen staat voor een zeer emotionele merkbeleving en helpt ons onze fascinatie voor gametechnologie kenbaar te maken aan een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep van eSports-fans. We zijn enthousiast dat we Romain Grosjean kunnen ondersteunen bij het bouwen aan een simraceteam van wereldklasse."

Acer's onlangs vernieuwde Predator Orion 5000 is een krachtige desktop die zorgt voor nog betere gameprestaties. De pc beschikt over een Intel Core i9-9900K processor van de 9e generatie met een Z390-chipset, NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU, 2.5 gigabit Ethernet van Dragon en een alles-in-een CPU-waterkoeler om de prestaties tijdens intense gamesessies te optimaliseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Acer

Acer, opgericht in 1976, is nu een van ’s werelds top ICT bedrijven en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. Acer focust zich op de toekomst en op een wereld waarin hardware, software en services zullen samensmelten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor consumenten en bedrijven. Van servicegeoriënteerde technologieën en Internet of Things tot gaming en virtual reality.
Meer over Acer

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.