Human Capital Management

Afkorting: HCM

Human Resources Management System (HRMS) of Human Resources Information System (HRIS) of Human Capital Management (HCM) is een vorm van personeelssoftware (HR) die een aantal systemen en processen combineert om een eenvoudig beheer van menselijke hulpbronnen, bedrijfsprocessen en gegevens te garanderen. Human resources-software wordt door bedrijven gebruikt om een aantal noodzakelijke HR-functies te combineren, zoals het opslaan van personeelsgegevens, het beheren van salarisadministratie, werving, personeelsadministratie, tijd- en aanwezigheidsregistratie, personeelsprestatiebeheer en het bijhouden van competentie- en trainingsrecords.

Een personeelsmanagementsysteem zorgt ervoor dat alledaagse personeelsprocessen beheersbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn. Het combineert human resources als een discipline en, in het bijzonder, zijn fundamentele HR-activiteiten en -processen met het informatietechnologieveld, terwijl de programmering van gegevensverwerkingssystemen evolueerde naar gestandaardiseerde routines en pakketten van enterprise resource planning (ERP) -software. Over het geheel genomen zijn deze ERP-systemen ontstaan uit software die informatie uit verschillende applicaties integreert in één universele database. De koppeling van de financiële en personeelsmodules via één database is het belangrijkste onderscheid met de individueel en eigen ontwikkelde voorgangers, wat deze softwareapplicatie zowel rigide als flexibel maakt.

Informatiesystemen voor personeel bieden een manier om informatie te verwerven, op te slaan, te analyseren en te verspreiden onder verschillende belanghebbenden. HRIS maakt verbetering in traditionele processen mogelijk en verbetert strategische besluitvorming. De golf van technologische vooruitgang heeft vandaag elk facet van het leven radicaal veranderd, en dit omvat ook HR. De vroege systemen hadden een beperkte reikwijdte en waren doorgaans gericht op een enkele taak, zoals het verbeteren van het salarisadministratieproces of het bijhouden van de werkuren van werknemers. De systemen van vandaag bestrijken het volledige spectrum van taken die verband houden met personeelsafdelingen, waaronder het volgen en verbeteren van de procesefficiëntie], het beheren van de organisatorische hiërarchie, het bijhouden van afwezigheid en jaarlijks verlof, het vereenvoudigen van financiële transacties en het verstrekken van rapporten over personeelsgegevens. Kortom, naarmate de rol van de personeelsafdelingen steeds complexer werd, evolueerden HR-technologiesystemen om aan deze behoeften te voldoen.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.