Nieuws (algemeen)
 
PREMIUM

Databricks en Tableau Software bundelen krachten

Foto: Databricks & Tableau

Voorafgaand aan grootste data en machine-learning congres in Europa in de RAI

Databricks en Tableau Software hebben vandaag bekendgemaakt dat ze hun krachten gaan bundelen. De samenwerking tussen respectievelijk de leider in unified data analytics en het toonaangevende visuele analyseplatform is goed nieuws voor datateams die hun business intelligence sneller en betrouwbaarder willen laten draaien op data lakes. Datateams krijgen dankzij de samenwerking betere toegang tot data, ongeacht waar deze zich in een organisatie bevindt. Daarnaast kunnen ze nu analyses uitvoeren op de grootste dataset die zich gewoonlijk in het data lake bevindt.

Organisaties willen begrijpelijkerwijs gebruikmaken van de meest recente – realtime – gegevens uit data lakes en voorkomen dat analisten uren of dagen moeten wachten voordat deze toegankelijk zijn. Dat is wat gebruikers van Tableau via het partnerschap met Databricks sinds vandaag wordt aangeboden.

Data lakes zijn veelal de grootste bron van gegevens binnen organisaties, maar gebruikersanalyses daarop hebben vaak te lijden onder problemen met de kwaliteit van de gegevens en de prestaties. Met de nieuwe Databricks Connector – uitgebracht in versie Tableau 2019.3 – is de tijd die nodig is voor het opzetten van analyses en risicomodellen voor projecten teruggebracht tot bijna nul. En dankzij de realtime datavisualisatie in Tableau wordt het proces om zakelijke beslissingen te sturen vereenvoudigd. Organisaties kunnen daardoor hun architectuur snel aanpassen en inzichten over verschillende bedrijfsonderdelen optimaliseren.

Van 15 tot 17 oktober in de RAI: Grootste data en machine-learning congres in Europa

Databricks heeft eerder bekendgemaakt dat het Spark + AI Summit terugkeert in Amsterdam. Van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 oktober vindt het grootste data en machine learning congres in Europa plaats in de RAI, met als hoofdthema ‘Build. Unify. Scale’. Dit evenement is voor datateams, waaronder ontwikkelaars, data scientists en leiders op het gebied van data en analyse, die kunnen deelnemen aan discussies over data, machine learning en de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).
Katie Bouman van het California Institute of Technology is een van de belangrijkste keynotesprekers in de RAI. Op het hoofdpodium spreken daarnaast een aantal initiatiefnemers van open source projecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake, Koalas, MLflow en scikit-learn. In meer dan 170 sessies worden praktijkvoorbeelden gedeeld van organisaties als Facebook, Microsoft, CERN, Airbnb, Quby, Société Générale, Swedbank en Zalando.

Geïnteresseerden voor de Spark + AI Summit 2019 vinden meer informatie via de website en kunnen zich daar ook direct registreren.

Meer

Rating

Rate!
0 rating(s).

Tags

Databricks, 10-10-2019 19:03:02

Nog meer up to date zijn? Kijk dan ook eens bij de video's.