Nieuws (algemeen)
 
PREMIUM

Nederlands softwarebedrijf Betty Blocks bij de 12 beste low-code platforms volgens onderzoeksbureau Forrester Research

Foto: Betty BLocks strong performer in The Forrester Wave

Het Nederlandse no-code development platform Betty Blocks behoort volgens Forrester Research tot de top 12 beste low-code aanbieders van 2019. Het Amerikaanse onderzoeksbureau beoordeelt het Alkmaarse softwarebedrijf als ‘strong performer.’

Nadat Betty Blocks eerder haar opwachting maakte in twee rapporten van een ander erkend analistenbureau, en als ‘leader’ naar voren kwam in The Forrester Wave™: Mobile Low-Code Platforms for Business Developers, Q3 2018, is het Alkmaarse softwarebedrijf verheugd om wederom tot de wereldtop van de low-code platforms te behoren.

Nu de vraag naar automatisering en snellere applicatie-ontwikkeling toeneemt onder digitale bedrijven, stellen low- en no-code software organisaties in staat om sneller applicaties te creëren met een nieuw soort programmeur: de Citizen Developer. De platforms maken het mogelijk om zonder traditioneel te programmeren op maat gemaakte software applicaties te produceren, tot wel twaalf keer sneller dan normaal.

In een markt die wordt gedomineerd door Amerikaanse softwaregiganten is Betty Blocks één van de slechts twee Europese low-code platforms die worden genoemd in het onderzoek. Het platform krijgt de hoogste scores op criteria als visie, strategie, training en support. “Dit is fantastisch nieuws,” aldus Betty Blocks CEO Chris Obdam. “Om als relatief jong bedrijf (6 jaar oud) te worden erkend in dit rapport, laat zien dat we op de goede weg zijn in onze missie om software ontwikkeling te democratiseren.” 

Waarom staat Betty Blocks in dit rapport?

Forrester Research is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat al meer dan 35 jaar toonaangevend technologisch onderzoek verricht. Om een zo’n compleet mogelijk beeld te schetsen, beslaat Forrester’s analyse niet enkel de platforms, maar ook punten als bedrijfs-visie, strategie en marktaanwezigheid.

Het onderzoek prijst het bekende no-code platform voor zijn mobiele applicatieontwikkeling en integratiemogelijkheden, alsmede zijn sterke community en educatie mogelijkheden; de Betty Blocks Academy. Betty Blocks dankt zijn positie in de Forrester Wave™ vooral aan de continue verbetering van het platform. Volgens Obdam bevatten dit soort onderzoeken “extreem waardevolle informatie voor ons ontwikkelingsteam” en zijn ze “hulpmiddelen die leidend zijn voor toekomstige upgrades.”

Meer

Rating

Rate!
0 rating(s).

Tags

Betty Blocks, 09-07-2019 18:42:37

Nog meer up to date zijn? Kijk dan ook eens bij de video's.