Jaap Akkerhuis

Afbeelding: Jaap Akkerhuis | Copyright: Frank Groeiliken (Creative Commons BY-NC-SA)
Jaap Akkerhuis is een wetenschapper, onderzoeker en ingenieur die sinds begin jaren tachtig een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van internet.

n 2017 werd hij opgenomen in de Internet Hall of Fame als 'Global Innovator'. Hij begon zijn carrière in 1979 bij het Computerlaboratorium van het Mathematisch Centrum (later Centrum voor Wiskunde & Informatica), dat zich in de daaropvolgende jaren vestigde als het centrum van Europese computernetwerken.

Hij maakte deel uit van het kleine team onder leiding van Teus Hagen, dat verantwoordelijk was voor de meeste feitelijke netwerkactiviteiten. Later werd dit team uitgebreid door Piet Beertema, Jim McKie en Daniel Karrenberg. Naast zijn reguliere wetenschappelijke taken bracht Akkerhuis talloze nachten en weekenden door met het opzetten en debuggen van verbindingen en de eerste internationale gateways - voor landen tot aan Australië, via Japan en Zuid-Korea. Ruim voordat de eerste officiële openbare verbinding met het internet buiten de Verenigde Staten tot stand kwam bij het CWI, overtuigde hij Jon Postel persoonlijk om hem een reeks IP-adressen toe te wijzen om toekomstige botsingen te voorkomen.
Quick facts
Geboren:
te , Nederland
Leeftijd:
Geen details bekend.

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Jaap Akkerhuis een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Jaap Akkerhuis een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Jaap Akkerhuis ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Jaap Akkerhuis een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Jaap Akkerhuis het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
Deel dit item
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.