Thomas Kurian

Afbeelding: Thomas Kurian tijdens Oracle OpenWorld in 2010 | Copyright: Sen Chang / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)
Thomas Kurian is CEO van Google Cloud , waar hij in januari 2019 bij kwam werken. Daarvoor was hij van 1996 tot 2018 president van Productontwikkeling bij Oracle Corporation.

Thomas Kurian werd in 1968 geboren als PC Kurian en zijn vrouw Molly in het dorp Pampady in het district Kottayam in Kerala , India. Kurian senior was een chemisch ingenieur en de algemeen directeur van Graphite India. Thomas Kurian was een van de vier broers, waaronder zijn identieke tweelingbroer George Kurian, die momenteel CEO is van het miljardenbedrijf NetApp.

Omdat de carrière van hun vader het verplaatsen van India betekende, gingen de tweeling aan boord van de door de Jezuïeten geleide St Joseph's Boys High School in Bengaluru. Beiden werden toegelaten tot het prestigieuze Indian Institute of Technology Madras , India. Daar namen ze allebei SAT- tests en stuurden ze de resultaten naar verschillende hogescholen, waaronder Princeton University, die ze zo leuk vond dat ze beide gedeeltelijke studiebeurzen kregen aangeboden. Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij samen met George Kurian in 1986 naar de Verenigde Staten. Thomas studeerde af met een bachelorgraad in elektrotechniek en studeerde af met Summa Cum Laude . George stond op de tweede plaats.

McKinsey en Stanford 

Thomas Kurian begon zijn carrière bij McKinsey and Company als consultant voor klanten in de software-, telecommunicatie- en financiële dienstverleningssector gedurende 6 jaar in Londen en Brussel. Hij behaalde ook een MBA aan de Stanford Graduate School of Business . Hij was een Arjay Miller Scholar.

George werkte destijds voor Oracle. Het jaar van de grote omschakeling kwam in 1996, toen George werd aangenomen door McKinsey en Thomas door Oracle.

Oracle 

Kurian kwam in 1996 bij Oracle en bekleedde aanvankelijk verschillende functies op het gebied van productbeheer en ontwikkeling. Zijn eerste uitvoerende rol was als vice-president van Oracle's e-Business-divisie, wat leidde tot een aantal bedrijfsbrede initiatieven gericht op het transformeren van Oracle in een e-Business.

Vervolgens nam Kurian de verantwoordelijkheid voor de Oracle Fusion Middleware-productfamilie. Onder leiding van de heer Kurian werd dat bedrijf het snelst groeiende bedrijf van het bedrijf en de toonaangevende middleware productsuite.

Later was de heer Kurian Senior Vice President van Oracle's Server Technologies Division, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van Oracle Application Servers. Hij speelde een sleutelrol bij het op de markt brengen van de Oracle 9i-toepassingsserver. Applicatieserversoftware werd met name door zijn inspanningen de snelst groeiende onderneming van Oracle. Kurian was 13 jaar lid van het Executive Committee van Oracle. Hij leidde een softwareontwikkelteam van 35.000 mensen in 32 landen met een R & D-budget van $ 4 miljard. Daarnaast hielp hij ook bij de transformatie van Oracle's producten met de introductie van een toonaangevende suite van Cloud Services, leidde hij 60 software-acquisities en Oracle's 45 Cloud-datacenters.

Als president van Product Development hield hij toezicht op de 3.000 productontwikkelingsinspanningen van Oracle. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van Oracle's softwareproductportfolio, waaronder Oracle Database , Oracle Fusion Middleware en ERP , CRM en supply chain management- applicaties.

Thomas Kurian was volgens CNN de 18e best betaalde man in de VS in 2010. Hij was ook de 5e best betaalde tech-executive in 2010.

Op 6 september 2018 kondigde Kurian aan dat hij langere tijd vrij nam van het bedrijf. Kurian en Larry Ellison hadden naar verluidt ruzie over de richting van hun cloudactiviteiten.

Op 28 september 2018 nam hij ontslag als president van productontwikkeling bij Oracle.

Google 

Kurian trad Google 's Cloud organisatie in november 2018. Op het eerste jaar in Google, Kurian gericht op de verkoop GSuite applicaties om zakelijke klanten. Hij heeft het verkoopteam gereorganiseerd om te voldoen aan de verkooppraktijken van zakelijke klanten.
Quick facts
Geboren:
te Kerala, India
Leeftijd:
Geen details bekend.

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Thomas Kurian een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Thomas Kurian een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Thomas Kurian ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Thomas Kurian een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Thomas Kurian het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
Deel dit item
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.