Robert Metcalfe

Robert Melancton Metcalfe

Afbeelding: Robert Metcalfe, draagt de National Medal of Technology en spreekt tijdens een ceremonie op het Amerikaanse ministerie van Handel | Copyright: Unknown author / Public domain
Robert Metcalfe ontwikkelde aan het begin van de jaren '70 van de twintigste eeuw het ethernet. Hij werkte destijds bij het Palo Alto Research Center (Parc) van Xerox. Later begon hij zijn eigen bedrijf 3Com, wat later uitgroeide tot een grote leverancier van netwerkhardware.

De bekendste uitspraak van Robert Metcalfe wordt ook wel "Metcalfe's wet" genoemd: De waarde van een netwerk neemt kwadratisch toe met het aantal aangesloten apparaten. Eenvoudig gezegd, hoe meer apparaten onderdeel zijn van het netwerk, hoe meer waarde het netwerk heeft voor de gebruikers.

In 2013 werd Metcalfe door de Internet Society geëerd voor zijn werk als Internet pionier door opgenomen te worden in de Internet Hall of Fame.
Quick facts
Volledige naam:
Robert Melancton Metcalfe
Geboren:
zondag 07 april 1946 te New York, Amerika
Leeftijd:
75

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Robert Metcalfe een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Robert Metcalfe een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Robert Metcalfe ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Robert Metcalfe een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Robert Metcalfe het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
Deel dit item
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.